Sport

Kovács Kati gyermeket vár

A háromszoros olimpiai és 31-szeres világbajnok kajakos október eleje óta tudja, áldott állapotban van. 37 éves. Meglehet végleg letette a lapátot.

Kovács Kati a Nemzeti Sportnak számolt be az óriási öröméről. “Azt hiszem a nők ösztönösen megérzik ezt az állapotot. A duisburgi világbajnokság után négy héttel én is felfigyeltem a változásokra, fizikailag és lelkileg is. Negyedik hónapban vagyok, talán még nem is minden látszik rajtam. Volt néhány rosszabb hetem, de mostanra elsimult minden, élvezem ezt az érzést, a várakozást” – nyilatkozta a kajakkirálynő.

Olimpiai, világ és Európa-bajnoki címek ide, vagy oda,  Kovács Kati élete legszebb pillanata közeleg. Édesanya lesz
Forrás: facebook.com

Kovács Kati 37 éves. Felmerül a kérdés, hogy ezzel vége-e a pályafutásának? “Ez olyan kérdés, amelyre nehéz most válaszolni. Motivációm még mindig van, fizikailag is jónak érzem magam, de nem tudom, hogy az előttem álló új élet mit hoz, mit enged. Ezért én már nem foglalkozom, és nem is ragaszkodom foggal-körömmel az előzetesen lefektetett tervekhez. A kisbaba is úgy érkezett az életembe, mint egy kis csoda. És boldog vagyok, hogy ez megtörténik velem.”

Kati, sportolódinasztia?

Bár még kicsit korai erről gondolkodni, van pár példa a sportvilágban, amikor szülő és gyerek is kiváló sportolóvá vált – ki tudja, mi lesz Kovács Katiék útja.

Muhammad Alit senkinek nem kell bemutatni, a bokszvilág egyik állócsillaga, szinte legnagyobb neve. Lánya, Laila Ali ellenben a női boksz gigásza, legnagyobb neve, nincs hozzá fogható: kilenc év hosszú karrierje során 24-0-s mérleggel büszkélkedhetett, ebből 21 KO volt. Ezt nem nagyon kell magyarázni.

Bobby Hull az észak-amerikai hoki legendája, 1966-ban vonult vissza, ő volt az első játékos az NHL-ben, aki 50 gólnál többet ütött egy szezonban. Fia, Brett Hull 1985-től 2006-ig hokizott, nem vészesen rosszul: az örökranglistán a harmadik helyen áll 741 lőtt góljával. 1990 és 1992 között háromszor lett gólkirály.

Mario Andretti mind a Nascar, mind a Forma-1 legendája. Volt olyan verseny, hogy ő és három fia is együtt versenyzett (Indianapolis 500, 1992), de leginkább Michael és Jeff fia emelkedett az apja közelébe versenyzőként.

Joe Bryant 1975 és 83 között kosarazott az NBA-ben, szórván 5252 pontot, összekaparván 2441 lepattanót. Ismerős vezetéknév, ugye? Kobe Bryant, minden netes videót megelőző reklám sztárja épp most fejezte be 16. NBA-szezonját, épp visszavonulóban van, eddig 14-szer szerepelt az év végén a szezon legjobbjait tömörítő All-Star csapatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik