Sport

Győzelem 0,4 másodperccel a vége előtt

Damian Lillard mesteri három pontossal fejezte be a Cleveland Cavaliers elleni meccset. Ezzel nyert a Portland 119-116-ra. De hogy!!

Az NBA-ben a pontos végjátéknak rendre nagy szerep jut. Valamennyi csapatban ott hevernek talonban azok a figurák, amelyeket egy adott játékosra játszanak ki 1-2 másodperccel a végső dudaszó megszólalása előtt döntetlen, vagy egy-két pontos hártány esetén.

Az a szép ebben, hogy az ellenfél mindig tudja, kire jön ki a figura és ennek megfelelően megpróbálják levédekezni a dobót, megakadályozni a dobást.

A Portland Trail Blazers csapatában Damian Lillard a kijelölt ember. Kedden a Cleveland Cavaliers otthonában mondjuk nem volt semmiféle figura. Lillard a három pontos vonal mögött pattogtatott, majd gondolt egyet és  0.4 másodperccel a vége előtt elengedte. Pontosan célzott, így 119–116-ra nyert csapata.

Ami még érdekesség a játéknapon: az Oklahoma City Thunder sorozatban hetedik győzelmét aratta, Kevin Durant 30 ponttal járult hozzá a a Denver Nuggets otthonában elért sikerhez.

NBA, alapszakasz, eredmények:

Denver Nuggets-Oklahoma City Thunder 93-105
Charlotte Bobcats-Sacramento Kings 95-87    
Cleveland Cavaliers-Portland Trail Blazers 116-119   
Memphis Grizzlies-Los Angeles Lakers 92-96    
Golden State Warriors-New Orleans Pelicans 104-93

Ajánlott videó

Olvasói sztorik