Sport

Kézi-vb: bevált, amit elterveztünk

női kézilabda válogatott (női kézilabda válogatott, )
női kézilabda válogatott (női kézilabda válogatott, )

Bejutott a legjobb nyolc közé a magyar női kézilabda-válogatott a szerbiai világbajnokságon. A negyeddöntőben a brazilokkal találkozunk.

Parádés meccset játszott a magyar és a spanyol együttes a vb nyolcaddöntőjében, és szerencsére mi örülhettünk a lefújás után, nem Penáék, hiszen a hajrában hétgólos győzelmet aratott a Hajdu-csapat. Így a válogatott bejutott a legjobb nyolc közé, ott pedig majd Braízlia vár Görbiczékre.

A spanyolok elleni találkozó lefújását követően a szövetségi kapitány elmondta, boldog, hiszen a végső győzelemre is esélyes együttest vertek meg.

“Fantasztikusan küzdöttek a lányok. A védekezéssel és a kapusteljesítménnyel nyertünk. Bevált, amit elterveztünk, az, hogy a hatodik meccsre kerülünk csúcsformába. Göröngyös volt eddig az út. Sok kritikát kaptunk, de bíztunk magunkban, ez eredményezte, hogy ezt a kitűnő spanyol válogatottat le tudtuk győzni. Nincs állandó összeállításunk, sok variációnk van több poszton is. Görbiczet kíméltük, de így is jók voltunk.”

Remek meccs volt
Fotó: MTI

“Az előző két meccs nem úgy sikerült, ahogy elterveztük – értékelt Zácsik Szandra -, de fel tudunk állni, és most kiváló teljesítményt nyújtottunk. A védekezés fantasztikus volt, csapatként nyertünk.”

Szekeres Klára így foglalta össze a találkozót: “Nagyon élveztük a mérkőzést, főként az utolsó tíz percet, amikor már minden összejött. Csapatmunkával értük el a sikert, amelyet nagyot akartunk. Tudtuk, hogy ez a meccs lesz a legfontosabb, és a stáb is erre készített fel minket. Próbáltunk alázattal játszani, hiszen az előző meccsek nem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna.”

Érthető módon a spanyolok kapitánya, Jorge Duenas már nem volt boldog, mivel csapata, ahogy Hajdu is fogalmazott, a végső győzelemre is esélyes volt, érem helyett azonban már a 16 között megálltak.

“Túl erős volt nekünk a magyar válogatott. Ezzel együtt volt esélyünk arra, hogy szoros meccset játsszunk, és talán a győzelem kiharcolására is, de nem sikerült a végjáték.”

A magyarok – amikor kijutottak a vb-re – még nem végeztek a kilencedik helynél hátrébb. Ez a sorozat ezúttal sem szakad meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik