Sport

Hosszú Katinka ezúttal ezüstöt szerzett

Hosszú Katinka ezüstérmet nyert 100 méter vegyesen szombaton a dániai Herningben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon.

Herningben Hosszú eddig egy érmet szerzett, igaz, az egy arany, ugyanis csütörtökön ugyanis megnyerte a 200 méter vegyest.

Most viszont nem volt esélye, hogy felálljon a dobogó tetejére: a rajtot elrontotta, majd a fordulásai sem sikerültek a legjobban, így a litván Ruta Meilutyte csapott elsőként a célba, ő pedig 57.96 másodperces idővel ezüstöt szerzett.

Fotó: MTI/EPA

Ugyanennek a számnak a döntőjében Verrasztó Evelyn 6. lett.

“Ezt jól elszúrtam. Nem is az elejét, inkább a mellet. És amikor láttam, hogy Ruta jön mellettem, akkor talán tudat alatt kicsit megijedtem, a fordulóm és a gyors ettől teljesen szétesett… Maradjunk annyiban, nem vagyok boldog…” – nyilatkozta Hosszú.

Az idén nagy medencében két világbajnoki címet nyert sportoló a szombati finálés program előtt vette át Európa legjobb úszónőjének járó bronzszobrot, a LEN Award-ot.

A férfiak mezőnyében, 200 méteres pillangóúszásban Cseh László a negyedik, Biczó Bence a hetedik helyen végzett. Az Európa-bajnok a szerb Velimir Stjepanovic lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik