Sport

Ellepik a magyar úszók Dániát

cseh-laszlo(1)(960x640)(1).jpg (cseh lászló)
cseh-laszlo(1)(960x640)(1).jpg (cseh lászló)

Hétfőn kora délután útra kelt a magyar úszóválogatott, amely Frankfurt érintésével jut el a dániai Herningbe, ahol csütörtöktől vasárnapig rendezik a rövidpályás Európa-bajnokságot.

Az olimpiákat leszámítva még sohasem indult ilyen nagylétszámú csapat külföldi világversenyre: 26 úszó képviseli majd a piros-fehér-zöld színeket a kontinensviadalon.

A rövidpályás Vk-sorozatban győztes Hosszú Katinka hét egyéni számban indul, és eddigi formája alapján több érem is várható tőle. Szintén kiváló produkció remélhető az olimpiai bajnok Gyurta Dánieltől, akinek az olasz Scozzoli távollétében száz mellen is jó esélyei lehetnek.


Cseh László az indulás előtti pillanatokban
Fotó: Facebook

A MÚSZ szerint éremre még mások is pályázhatnak, például a jó formában lévő Cseh László 400 vegyesen pazar csatát vívhat Verrasztó Dáviddal, 200 háton Bernek Péter, bármelyik vegyesúszó-számban Verrasztó Evelyn, esetleg 200 pillangón Biczó Bence, illetve 1500 gyorson Gyurta Gergely érhet oda a dobogóra.

“Nagyon bízom abban, hogy tartani tudjuk a tavalyi szintet, azaz lesz legalább hat elsőségünk. Jó formában van mindenki, igaz, a mezőny is olyan sűrű, amilyenhez foghatót régen nem láttunk rövidpályás Eb-n, azaz senki ne gondolja, hogy kacagva nyerjük majd az érmeket” – mondta Kiss László szövetségi kapitány.

Egy éve Chartres-ban hat arany-, négy ezüst- és két bronzérem volt a magyarok teljesítménye, ezzel holtversenyben második volt a csapat a dánokkal az éremtáblázaton.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik