Sport

A Portland és a New York is földbe döngölte ellenfelét

A Portland TrailBlazers 32, a New York Knicks 38 pontos győzelmet aratott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A Portland TrailBlazers a negyedik mérkőzését nyerte meg sorozatban, az oregoniak a tökutolsó Utah Jazzt agyabugyálták el. Nem kezdett rosszul a vendég Utah, de az első negyed felétől kezdve a hazaiak azt csináltak ellenfelükkel, amit akartak, végül tekintélyes, 130-98-as győzelmet könyvelhettek el. Portlandi oldalon Wesley Matthews, Damian Lillard és LaMarcus Aldridge is elérte legalább a 20 pontot, ráadásul a vendéglátók 23 triplakísérletükből 17-et is bedobtak – ez bizony 73,9 százalékos hatékonyság.

Ha már nagyarányú győzelmek, a New York Knicks hazai környezetben ütötte ki a jobb sorsra érdemes Orlando Magicet. Az első félidő még szoros volt, ám a nagyszünet után gyakorlatilag már csak egy csapat volt a pályán, bár a 121-89-es végeredmény azért így is elég komoly. Carmelo Anthony 20 pontot, 11 lepattanót és 4 asszisztot jegyzett, de ez igazi csapatmunka volt, rajta kívül még hatan dobtak legalább tíz pontot.

Korábban ugyan voltak olyan pletykák, amik szerint Kobe Bryant pénteken, a Sacramento Kings ellen tér vissza sérüléséből, de a Los Angeles Lakers szupersztárja jelen állása szerint csak vasárnap lép ismét parkettre. Nélküle kellett tehát a csapattársaknak megszerezni a kötelező győzelmet idegenben, ez pedig kissé nyögvenyelősen ugyan, de összejött. A 106-110-ra megnyert meccsen Pau Gasol és Jodie Meeks is 19 ponttal zárt vendégoldalon. Ez volt a Kings hatodik veresége egymás után.

Kyle Korver, az Atlanta játékosa rekordot döntött, zsinórban a 90. mérkőzésén dobott legalább egy hármast.

Eredmények – NBA, alapszakasz

Washington Wizards – Milwaukee Bucks 105-109 – hosszabbításban
Atlanta Hawks – Cleveland Cavaliers 108-89
Boston Celtics – Denver Nuggets 106-98
New York Knicks – Orlando Magic 121-83
Houston Rockets – Golden State Warriors 105-83
New Orleans Pelicans – Oklahoma City Thunder 95-109
Phoenix Suns – Toronto Raptors 106-97
Portland TrailBlazers – Utah Jazz 130-98
Sacramento Kings – Los Angeles Lakers 100-106

Videó – A New York-é az este legnagyobb győzelme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik