Sport

Másodpercekre volt a győzelemtől a Fehérvár

Andrew Sarauer (andrew sarauer)
Andrew Sarauer (andrew sarauer)

A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata hazai környezetben, hosszabbításban kapott ki a Villachtól az osztrák bázisú bajnokságban.

Az utóbbi időben nem ment mindig úgy a Fehérvárnak, ahogyan azt a szurkolók és a vezetőség elvárta, azonban olyan ötmeccses sorozat elé néz a bagázs, amelyből négyet hazai környezetben vívhat meg. Ezek közül az első volt a tabella második helyén álló Villach elleni, a kapuban pedig az a Hetényi Zoltán állt ismét, aki több évnyi légiósélet után tért vissza.

Pazarul indult a mérkőzés a magyar fél számára, tekintve, hogy egy korai kiállítást Andrew Sarauer használt ki már a második perc elején. A vendégek mezőnyfölénye aztán sajnos még az első szünet előtt góllá érett, Scott Hotham volt eredményes. A második harmadban hiába borult fel a pálya – Hetényinek 17 védést kellett bemutatnia – Mihály Árpádnak köszönhetően ismét a fehérváriaknál volt az előny.

A találkozó utolsó percében már a kapusa helyére is mezőnyjátékost hozott be a Villach ez pedig sajnos bejött neki, az egykori fehérvári kedvenc, Derek Ryan talált be 11 másodperccel a rendes játékidő végét jelszó dudaszó előtt. A hosszabbításban emberhátrányba került a Fehérvár, a fórt pedig kevesebb mint 20 másodperc alatt használta ki az osztrák csapat.

Pihenésre nincs sok idő, szombaton ugyanis újabb találkozó következik, az Innsbruck érkezik a Raktár utcába.

Eredmény – EBEL, alapszakasz

Sapa Fehérvár AV19 – Villach 2-3 (1-1, 1-0, 0-1, 0-1) – hosszabbításban

Ajánlott videó

Olvasói sztorik