Sport

Lazítás után tarolnának a kézis lányok

Görbicz Anita (görbicz anita, )
Görbicz Anita (görbicz anita, )

Szombaton Csehország ellen lép először pályára női kézilabda-válogatottunk a szerbiai világbajnokságon.

Hajdu János együttese a D jelű hatosba kapott besorolást, így a csehek után Németországgal, Romániával, Ausztráliával és Tunéziával csapnak össze a lányok.

A válogatott nyitómeccse előtt Szucsánszki Zita, a Ferencváros és a nemzeti csapat alapember elmondta, Újvidékhez jó emlékei fűződnek, hiszen tavaly az Európa-bajnokságon dobogóra állhatott a csapat, miután a bronzmeccsen hosszabbításban győzte le a házigazda szerbeket.


Fotó: MTI

“Folyamatosan jönnek elő a tavalyi emlékeink, amikor szintén Szegeden voltunk az utolsó napokban. Várjuk már a rajtot, jó hangulatban, kiváló csapatszellemben vágunk neki a világbajnokságnak. Nagyon készülünk minden téren, és próbálunk hasonló programokat is csinálni magunknak, mint az előző évben ilyenkor. Ezért most is elmegyünk a szegedi karácsonyi vásárba kicsit forró teázni, kikapcsolódni, hogy azután következhessenek a meccsek” – nyilatzkota a kezi.hu-nak Szucsánszki.

Hozzátette, a kérdés csak az, hogy hanyadik helyen megy tovább a válogatott, de a lányok nagyon szeretnék megnyerni a csoportot, mert akkor a folytatásban könnyebb ellenféllel kell felvenni a versenyt.

“Könnyű dolgunk azonban nem lesz, mert az erős németekkel és románokkal egymás után, pihenőnap nélkül játszunk, és a csehek ellen is nagyon fel kell készülnünk. Ráadásul éppen ellenük kezdünk, és az első meccs mindig nagy rizikó. Korábban sokszor döcögősen kezdtük a nemzetközi versenyeket.”

Fotó: MTI

“A taktika csiszolását és gyorsító munkát végzünk az utolsó napokban. A csapat megközelítőleg hetvenszázalékos formában van, és fel kell még mennünk száz százalékra, hogy minden úgy alakuljon, mint tavaly az Eb-n, ahol bronzérmesek lettünk. Idén is szeretnénk hasonlóan szerepelni, bejutni a legjobb négy közé, ott pedig majd meglátjuk.”

Ami a keretet illeti, Hajdu János csak az utolsó pillanatokban dönt majd arról, kik szerepelhetnek a kontinenstornán, hiszen egyelőre még 18 fővel számol, ám ezt a számot 16-ra kell csökkentenie.

Az elnökség a negyeddöntőbe jutást tűzte ki célul, míg a játékosok bíznak benne, hogy dobogóra állhatnak.

A magyar válogatott bő kerete és programja

Kapusok: Herr Orsolya (Győri Audi ETO), Kiss Éva (Fehérvár KC), Triffa Ágnes (Ipress Center Vác)
Jobbszélsők: Bognár-Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Kovacsicz Mónika (FTC Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: Soós Viktória (Győri Audi ETO), Tomori Zsuzsanna (FTC Rail Cargo Hungaria)
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO), Szucsánszki Zita (FTC Rail Cargo Hungaria)
Beállók: Cifra Anita (FTC Rail Cargo Hungaria), Szamoránsky Piroska (FTC Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: Bulath Anita (Dunaújvárosi Kohász KA), Szekeres Klára (Érd), Triscsuk Krisztina (Érd), Zácsik Szandra (FTC Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: Vérten Orsolya (FTC Rail Cargo Hungaria), Vincze Melinda (Dunaújvárosi Kohász KA)

2013. december 7., szombat, 14:45: Magyarország−Csehország
2013. december 9., hétfő, 14:45: Tunézia−Magyarország
2013. december 10., kedd, 19:15: Magyarország−Ausztrália
2013. december 12., csütörtök, 19:15: Románia−Magyarország
2013. december 13., péntek, 17:00: Magyarország−Németország

Ajánlott videó

Olvasói sztorik