Sport

Kerethirdetés a női válogatottnál

merész andrás (merész andrás, )
merész andrás (merész andrás, )

A magyar női vízilabda-válogatott december 17-én Világliga-mérkőzést játszik az olaszok ellen.

A B csoportban Cataniában kezd Merész András csapata, majd januárban Görögországban vendégeskedik, tavasszal pedig következnek a visszavágók.

A mérkőzésre keretet hirdetett a szövetségi kapitány: a világbajnoki bronzérmes csapatból ezúttal kimaradt Illés Anna és Antal Dóra.

Egyelőre 18-an vannak a lányok
Fotó: Sport24 / Dobos Sándor

“Mint látható, ez egy 18-as keret, és általában egyetlen mérkőzésre elég lenne egy 14-15 fős is, de most sok mindent kellett figyelembe vennem. Négyen, így az Egyesült Államokból egyenesen a cataniai edzőtáborba utazó Bolonyai Flóra, a 14-én még spanyol bajnokit játszó Szücs Gabi, valamint az aznap a kinti edzőtáborba érkező Kisteleki Dóri és Takács Orsi nem tudnak velünk készülni idehaza. Illés Anna és Antal Dóra amerikai vizsgái miatt nem tud rendelkezésemre állni, rájuk most nem számíthatok. Mint ahogyan Gémes Alexára sem, szintén sérülés miatt, Somhegyi Noémi pedig épp az imént jelezte, hogy több más magyar játékossal egyetemben Brazíliába utazik decemberben, hogy a helyi bajnokságban szerepeljen. Mindenképpen szerettem volna 14 fős keretet, hogy megfelelően tudjunk együtt készülni” – nyilatkozta a waterpolo.hu-nak Merész András.

A magyar válogatott bő kerete

Kapusok: BolonyaiFlóra (USC), Kasó Orsolya (Dunaújvárosi Főiskola), GanglEdina (ZF-Eger)

Mezőnyjátékosok: Menczinger Kata, Garda Krisztina, Miskolczi Kitti, CsabaiDóra (Dunaújvárosi Főiskola), Kele Nikolett (BVSC), Czigány Dóra (Eger),Hevesi Anita (Szentes), Kisteleki Hanna, Sikter Diána (UVSE), Bujka Barbara (Olympiakosz), Tóth Ildikó (Messina), Keszthelyi Rita (Orizzonte Catania),Takács Orsolya (Bogliasco), Kisteleki Dóra (Rapallo), Szücs Gabriella (Sabadell)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik