Sport

Fura győzelmet aratott a brit fenegyerek

A britek nehézsúlyú ökölvívója, Dereck Chisora egy nem túl emlékezetes mérkőzés harmadik menetében intézte el cseh ellenfelét a londoni gálán.

Két 29 éves bokszoló bunyójára készültek a szigetországi fővárosban késő este, a hazai közönség előtt szereplő Dereck Chisora ellenfele a cseh Ondrej Pala volt a Copper Boxban. Kicsit álmosan indult az ütközet, Palának azonban volt egy két olyan ütése, amiből azt gondolhattuk volna, hogy Chisorának lesz félnivalója, ha belenéz valamelyik csapásba.

Ehhez képest a harmadik menetben kissé váratlanul vége szakadt a találkozónak: Pala leszegett fejjel csak ment előre, Chisora közben bevitt neki párat, majd a cseh hátat fordított riválisának, aki cserébe tarkón, majd fültövön vágta, a mérkőzés játékvezetője pedig leintette az összecsapást, TKO-val nyert a brit. Pala gyakorlatilag feladta a bunyót, pedig előzetesen azt ígérte, hogy padlóra küldi ellenfelét – nem tette.


Kérem a következőt! – mondhatná Chisora
Fotó: AFP

„Jó döntés volt a fiútól, megütött ugyan párszor, de kárt nem tudott okozni bennem. Egy nagy névvel szeretnék bunyózni legközelebb, aki igazi kihívást jelentene számomra – most ezen dolgozunk. Olyan helyzetbe akarok kerülni, hogy további világbajnoki címekért szállhassak ringbe. Bunyózni akarok és nyerni” – mondta a BBC-nek Chisora.

A brit  ezzel a sikerrel megvédte a Bokszvilágszervezet (WBO) nemzetközi övét nehézsúlyban, emellé begyűjtötte a Bokszvilágtanács (WBA) hasonló övét. Ez volt idén a negyedik győzelme, ráadásul mindegyiket TKO-val nyerte.

Videó – A teljes bunyó egészen a bevonulásoktól:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik