Sport

Magyar válogatott kapus Fehérváron

Hetényi Zoltán (hetényi zoltán, )
Hetényi Zoltán (hetényi zoltán, )

Hetényi Zoltán visszatér korábbi klubjához, a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatához.


Hetényi Zoltán lökést adhat a Volánnak
Fotó: MTI

A 25 esztendős portás a 2010-11-es szezon végén hagyta el a Fehérvári Ördögök csapatát, ugyanis leigazolta őt a finn Jokerit Helsinki. Finnországban főleg a másodosztályban szerepelt, majd miután meghívást kapott az NHL-ben szereplő Nashville Preadtors edzőtáborába, Amerikában folytatta.

A tengerentúlon egy pályán kívüli affér miatt megakadt pályája ívelése, ezért a nyáron visszatért Finnországba, de a Tapparánál is a második csapatot erősítette. November elején aztán váratlanul megköszönték neki az eddigieket, kérdéses volt, hogy hol köt ki. Közel két hétnyi találgatást követően pénteken jelent meg a Sapa Fehérvár AV19 Facebook-oldalán, hogy Hetényi 2014 márciusig szóló szerződést írt alá a csapattal.

“Most indulok haza, már a repülőtéren vagyok. A többiek most Ausztriában túráznak, és amint visszajönnek, csatlakozom hozzájuk. Nagyszerű érzés, hogy a testvéremmel, Péterrel lehetek egy csapatban. Természetesen a cél a rájátszásba jutás, és hogy a válogatottba bekerüljek” – mondta Hetényi az MTI-nek.

Fiatal kora ellenére már 34-szer szerepelt a magyar jégkorong-válogatottban, tagja volt a Szapporóban csodát tevő együttesnek, majd rá egy évre az elit-vébén is szerephez jutott. Márciusban meglepetésre kikerült a vb-keretből, majd Rich Chernomaz elmondta, hogy “a belső faktor” miatt nélkülözte a játékát. Ősszel már ott volt a budapesti Négy Nemzet Tornán, a későbbi tornagyőztes lengyelek ellen pedig meggyőző teljesítményt nyújtott.

A fehérvári csapat – amelynek keretében eddig két magyar kapus, Bálizs Bence és Rajna Miklós szerepelt – a 12 csapatos EBEL-ben jelenleg a kilencedik helyen áll 25 mérkőzésen gyűjtött 23 ponttal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik