Sport

Erdei nemet mondott a januári bunyóra

Legsikeresebb profi ökölvívónk nem találta megfelelőnek a körülményeket. Az is lehet, hogy „lehúzza a rolót”.

Szerdán felröppent a pletyka, miszerint Erdei Zsolt, korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú világbajnokunk januárban visszatérhet a szorítóba és összeméri erejét a koszovói származású Elvir Muriqivel. A 39 esztendős öklöző délután tisztába tette a dolgokat, a Nemzeti Sport Online-nak elárulta, szó sincs erről, sőt, könnyen megeshet, hogy már nem látjuk többet bokszolni:

“Lehet, hogy nem lesz több meccsem”

„Valóban kaptam Amerikából ajánlatot a Muriqi elleni januári mérkőzésre, de ez a meccs nem jön létre, ugyanis tegnap nemet mondtam”mondta az nso.hu-nak Erdei, aki hozzátette, korábban gondolkodási időt kért korábban, ezt érthették félre az amerikaiak.


Erdei Zsoltnak így is van dolga bőven, például van egy róla elnevezett sportegyesülete
Fotó: MTI

Madár azért döntött az ajánlat visszautasítása mellett, mert nem találta megfelelőnek a körülményeket. A többi közt például azt szerette volna, hogy a szervezők egy esetleges győzelem esetén garantálnak neki egy nívósabb, akár világbajnoki mérkőzést, ám ezt nem vállalták. Más feltételek sem teljesültek.

„Szerettem volna még bokszolni, de könnyen előfordulhat, hogy ezek után nem kapok több ajánlatot, mert az amerikai menedzsment kicsit megsértődött az elutasításom miatt. Ha pedig nem biztosítják a feltételeket, nem kapok megfelelő ajánlatot, akkor lehúzom a rolót” – így Erdei, aki legutóbb márciusban meccselt, de akkor vitatható pontozással kikapott orosz ellenfelétől, Gyenisz Gracsovtól. Az volt profi karrierje első veresége.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik