Sport

Baráth a humort is látja a Kökény-sztoriban

kokeny-roland(960x640)(2).jpg (kökény roland)
kokeny-roland(960x640)(2).jpg (kökény roland)

Legkorábban öt év múlva lehet edző Kökény Roland kedvese. A szövetség elnökét nagyon meglepte az ötlet, most pedig el is mondta róla a véleményét.

Mindenkit meglepett a hír, amikor olimpiai bajnok kajakozónk, Kökény Roland bejelentette, hogy kedvese, Szalai Vivien irányítása mellett szeretne felkészülni a 2016-os riói játékokra. A reakciók nem olyanok voltak, mint amelyekre a sportoló számított, és ezen nagyon kiakadt.

Szalai Vivien: Okoztam már nagy meglepetéseket!

Kedd reggel a szövetség elnöke, Baráth Etele is kifejtette véleményét a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

Véleménye szerint, ha Kökény újságíró párja edző szeretne lenni, ahhoz minimum négy-öt év szükséges, a szövetség pedig csak utána dönt arról, hogy jelöli-e állami edzőnek. Szerinte az elején gyermekekkel érdemes foglalkozni, ott megtanulni a tréneri szakmát.

Baráth Etele szerint van valami humor is a dologban
Fotó:MTI

Az elnök úr szerint négy dolog szükséges ahhoz, hogy a szerelmespár között versenyző-edző viszony alakuljon ki: az edző számára komoly szakmai tapasztalat, nagy elméleti tudás, edzői papír és bizalmi egyetértés a versenyzővel.

Baráth szerint van valami humor is a dologban, ő nem venné komolyan, majd egy példát hozott: ”Évente körülbelül százszor ülök repülőn, nagyon sokszor voltam már bent a pilótafülkében is, ám ettől még nem lehetne rám bízni egy gépet, hogy vezessem én. Kökény Roland ilyen Boeingje a magyar kajak-kenu sportnak olimpiai- és világbajnokként, az ő irányításához is szaktudásra van szükség.”

Videó-A beszélgetés felvétele

Ajánlott videó

Olvasói sztorik