Sport

Majdnem elszórakozta a végét a Szeged

ancsin-gabor(210x140)(2).jpg (ancsin gábor, )
ancsin-gabor(210x140)(2).jpg (ancsin gábor, )

A Pick Szeged 25-24-re nyert a portugál Benfica otthonában a férfi kézilabda EHF Kupában, a 16-os középdöntőbe jutásért rendezett első mérkőzésen.

Lisszabonban vendégeskedett a Pick Szeged az EHF Kupában, a mérkőzés pedig egy bizonyos szempontból történelmi volt, ugyanis a magyar együttes korábban még nem játszott portugál csapattal a nemzetközi porondon.

A Tisza-partiak a félidőben csak eggyel vezettek, de a második felvonásban sikerült lerázniuk ellenfelüket, sőt, 25-18-ra is mentek már. A portugálok ugyanakkor jól hajráztak, így mindössze egy találat maradt a különbség a végére.

A szegediek a 2004-ben elhunyt Fehér Miklósra, a Benfica egykori labdarúgójára is emlékeztek a túra során. A csapat még a péntek esti edzés előtt megkoszorúzta Fehér Miklós szobrát, a szegedi visszavágóra pedig meghívták a futballista szüleit, és az édesapa végzi majd el a kezdődobást.

A játéknap korábbi szakaszában is érdekelt volt egy magyar csapat, nevezetesen a Csurgó, amely Törökországban, a Besiktas otthonában vendégeskedett. Imre Vilmos együttese kétgólos előnyt dolgozott ki az odavágón, így kedvező helyzetből várhatja a második felvonást.

A visszavágókat jövő szombaton és vasárnap rendezik Szegeden, valamint Csurgón.

Eredmények – EHF Kupa, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés

Benfica (portugál)-Pick Szeged 24-25 (13-14)
Besiktas (török)-Csurgó 29-31 (16-15)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik