Sport

Görbicz és Löke nélkül is ment a Győrnek

Kovacsics Anikó (kovacsics anikó, )
Kovacsics Anikó (kovacsics anikó, )

A címvédő Győri Audi ETO KC a jó második félidei játékával győzte le a vendég Debrecent a női kézilabda NB I. szombati játéknapján.

Mi sem jelzi jobban a címvédő Győri Audi ETO KC erejét, mint az, hogy három kulcsjátékosa, Görbicz Anita, Heidi Löke és Eduarda Amorim távollétében is hetet számolt a Debrecenre. Pedig nem volt ez egy nagyon sima mérkőzés, ugyanis a félidőben még 13-13-at mutatott az eredményjelző – igaz Kovacsics kapufára dobott egy időntúli hetest.

A második felvonás elején hagyta állva ellenfelét a hazai együttes és ugyan a Debrecen a játékrész közepén még háromra tudta csökkenteni a két együttes közti különbséget (23-20), de Ambros Martin együttese nem engedte ki a kezéből a győzelmet, 33-26 lett a vége.

Tizenegyedik mérkőzésén a tizenegyedik vereségét könyvelhette el az egri KFSC, amely most a Siófoktól kapott ki. A Balaton-partiak az első félidőben még csak hárommal vezettek, de a második felvonásban felőrölték ellenfelüket és 31-20-ra nyertek.

A Veszprém az MTK, az Érd a Dunaújváros otthonában nyert, míg a Békéscsaba kisebb meglepetésre hazai környezetben 23-21-re diadalmaskodott a Vác ellen.

Eredmények – női kézilabda NB I.

Dunaújvárosi KA-Érd 27-34 (14-17)
MTK Budapest – Veszprém Barabás-Duna Takarék 19-27 (13-11)
Budapest Bank-Békéscsaba – Ipress Center-Vác 23-21 (14-12)
Győri Audi ETO KC – DVSC-TVP 33-26 (13-13)
Siófok-Galérius Fürdő – Eszterházy KFSC-Globál Safe 31-20 (13-10)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik