Sport

Kokó és Papp Laci nyomdokain a magyar bokszoló

bedák zsolt (bedák zsolt, )
bedák zsolt (bedák zsolt, )

Hatalmas lehetőséghez jutott a kispehelysúly hazai kiválósága, Bedák Zsolt. Az EBU (Európai Ökölvívó Szövetség) ugyanis a Ferobox Event profi ökölvívóját jelölte az angol Jason Booth elleni mérkőzésre.

Ez azért nagy lehetőség az eddigi húsz meccséből 19-et megnyerő magyar bokszoló számára, mert nem egy egyszerű mérkőzésről van szó, hiszen az összecsapásnak két komoly tétje is lesz: az európai uniós bajnoki öve és a kispehelysúly hivatalos Európa-bajnoki kihívói státusza.

Az utóbbihoz ilyen közel Kovács István óta nem jutott magyar ökölvívó, ráadásul Kokó mellett csak Papp László birtokolta korábban a kontinensbajnoki címet.

Bedák komoly esélyt kapott
Fotó: Felix Promotion

Bedák Zsolt menedzsere, Rácz Félix elárulta, egy esetleges győzelem sokkal messzebb mutathatna: “Nagyon bízom benne, hogy egy sikerrel és Zsolt jelenleg elfoglalt ranglista helyezéseivel rövidesen akár a másik angol nagyágyúval, Steve Quigg-el is megküzdhetne, aki jelenleg a WBA kispehelysúlyú világbajnoka.”

“Nagyon boldog vagyok, hogy ekkora lehetőséghez jutottam” – tette hozzá Bedák. “Nagyon várom már a meccset, hiszen ez volt minden célom, hogy ismét komoly címmeccsen bokszolhassak. Remélem, ez egy lépcsőfok lehet a világbajnoki címmeccshez, hiszen természetesen az a végső célunk. Szeretném megköszönni Félixéknek, hogy megadatik nekem ez a lehetőség.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik