Sport

Hosszú Katinka segítséget kér

Hosszú Katinka (hosszú katinka)
Hosszú Katinka (hosszú katinka)

A világbajnok úszónő a Komjádi-uszodában felejtette a kedvenc sapkáját és szemüvegét. A becsületes megtalálót keresi.

“Tegnap otthagytam az usziban az úszósapkám meg szemüvegem a Komjádi 25-ös medencéjénél. Kérem a becsületes megtalálót, hogy juttassa vissza, adok helyette másik sapkát és szemüveget!” – posztolta ki mobiljáról Facebook-oldalára Hosszú Katinka szerda este.

Forrás: facebook.com

Nyilván úszósapkából, úszószemüvegből van bőven Katinka sportfelszerelései közt, és venni is tudna magának egy-két tucatot a rövidpályás világkupa idei nyereményéből, viszont a hozzászólásokból kiderül, nem ez a lényeg.

Azért ennyire fontos éppen ez a párosítás, mert pótolhatatlan, ráadásul kabala – az első világcsúcsát úszta ezekben.

A magyar uszodai viszonyok ismeretében van bennünk némi kétely, hogy lesz-e jelentkező, de hátha…

 

A legbabonásabb sportolók Jordantól Borgig

Akármilyen nagy csillagok, élő legendák voltak, nekik is voltak babonáik – nem is akármilyenek. Michael Jordan minden meccsén hordta azt a North Carolina egyetemi kosraspólót, amiben 1982-ben megnyerte az egyetemi bajnokságot. Jordan többszöri kihagyás után 2003-ban hagyott fel a játékkal – vajon milyen állapotban volt ekkor a 20 éves pólója?

Björn Borg specifikusan Wimbledonra érvényesítette babonáját: a versenyre szakállt növesztett, és mindig ugyanabban a pólóban lépett pályára. Eléggé bejött neki a rituálé: 1976-tól ötször nyerte meg zsinórban az angol füves bajnokságot (és ezt 3-szor úgy, hogy közben megnyerte a Roland Garrost is – ami elképesztő teljesítmény). Ez a szakállas babona aztán ugyanolyan legendás lett, mint Borg, igazi divat lett a sportolók közt.

És ha már teniszezők: Serena Williams mindig elviszi strandpapucsát a pályára, egy bizonyos módon köti meg a cipőfűzőjét, és az első szerva előtt 5-ször, a második előtt pedig 2-szer pattogtatja le a labdát.

Küzdősport és babona? Igen, nagyon is. Lyoto Machida, a brazil ketrecharcos minden reggel megissza saját vizeletét… Erre mondják, hogy viccnek durva lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik