Sport

Egerszegi rekordjait döntögeti a 14 éves tehetség

uszas(650x433)(2).jpg (úszás, )
uszas(650x433)(2).jpg (úszás, )

Matyasovszky Dalma már a felnőttek közt is letette a névjegyét: az úszók rövidpályás országos bajnokságán három érmet szerzett.

Matyasovszky Dalma még csak 14 esztendős, de máris érdemes megjegyezni a nevét. A fiatal reménység a korosztályos megméretéseken rendre nyerni tud, legutóbb pedig a felnőtt mezőnyben bizonyított, ugyanis a rövidpályás országos bajnokságot két ezüsttel és egy bronzzal zárta.

200 méter háton egyetlen úszó bizonyult csak jobbnak nála: Hosszú Katinka. Matyasovszky ráadásul 2:10.47-et repesztett, ami évjáratos (14 évesek) magyar rekord, a korábbi csúcsot még 1988-ban maga Egerszegi Krisztina úszta. És ez még nem minden:

„A 100 méteres hátúszásban szerzett bronzérem mellett az elért 1:01.36-os időeredmény nemcsak a 14 éveseknél, de az egy évvel idősebbeknél is magyar rekord, s ezt is Egerszegi Krisztina tartotta”mondta a zaol.hu-nak az EuropTec Zalavíz Zúkot erősítő Matyasovszky klubedzője, Horváth Csaba.

A másik ezüstérmét 50 méter háton szerző lányra ebben az esztendőben még két nagy megméretés vár: Belgrádban és Szombathelyen is az a cél, hogy megússza az ifi Európa-bajnokság kiküldetési idejét. Minden bizonnyal ez nem okoz majd neki nehézséget, ugyanis korábban már teljesítette ezt, de a magyar szövetség szabályzata értelmében az időeredményeket szeptemberben törlik és újat kell úszni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik