Sport

Nizzában tölti a decembert Babos Tímea

babos tímea (babos tímea)
babos tímea (babos tímea)

A torontói döntő utáni pihenőt követően hétfőn Babos Tímea megkezdi a felkészülést a 2014-es szezonra. A világranglista 87. helyén álló magyar játékos december végéig ideje jelentős részét Franciaországban tölti majd.

Az első napot még Magyarországon tölti a 20 éves magyar játékos, aki fizikai és szellemi felmérőn vesz részt.

„Évente legalább ötször megpróbálom elvégezni ezeket a teszteket. Fontosnak tartom, hogy lássam az állapoomat. Nézünk légzőfunkciót, tüdőkapacitást, vért. Lesz kis futóteszt, azt hiszen nagyjából ennyi” – olvasható Timi nyilatkozata a babostimea.hu-n.

Jó szezonon van túl Babos
Fotó: AFP

Az idén egyesben egy ITF-versenyt és párosban öt WTA-tornát nyerő játékos kedden Franciaország felé veszi az irány. Timi Nizzában készül majd a következő szezon feladataira.

„A legfontosabb, hogy jó idő legyen, szabadtéren tudjak futni. A teniszcentrum is nagyon modern, sok szép pályával, szép fitnesszteremmel és jó edzőpartnerekkel. Az első két hétben főleg futás lesz a programban. Itt főleg a hosszú távú futásra gondolok, hogy meglegyen az állóképességem. Aztán ahogy haladunk előre, úgy lesz egyre több tenisz, több gyorsasági lábmunka, több pontjáték” – tette hozzá a 20 éves teniszező.

Timi a szokásoknak megfelelően idén is utazással és külföldön zárja majd az évet, hiszen a WTA Touron már december legvégén elkezdődik a 2014-es szezon.

“Első versenyem Kínában lesz Sencsenben, aztán onnan irány Sydney, ahol valószínűleg selejtőznöm kell. És jöhet az év első Grand Slam-tornája, az Australian Open. Várom a 2014-es szezont! Az idei év tapasztalataival és jó felkészüléssel remélhetek egy jó szezont.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik