Sport

Százszázalékos mérleggel középdöntős a Győr

győri audi eto kc (győri audi eto kc)
győri audi eto kc (győri audi eto kc)

A győri lányok hatodik csoportmeccsüket is megnyerték a BL-ben.

Titkon tán arra számítottunk, hogy a Győri Audi ETO KC gálázik majd utolsó csoportmeccsén a Baia Mare ellen, ám a nagybányai együttes nehezebb feladat elé állította a magyarokat, mint hazai környezetben tette azt.

A Győr már tét nélkül lépett pályára szombaton este, a találkozót megelőzően biztos volt, hogy csoportelsőként jut a középdöntőbe a zöld-fehér alakulat.

Katarina Bulatovic is nagyot küzdött
Fotó: MTI

A címvédő többek között Löke nélkül játszotta végig a meccset, de Herr Orsolya és Bognár Móni is játéklehetőséghez jutott. A gárda csapatként nyújtott nagyot egy küzdős összecsapáson.

Az első játékrészben volt, hogy négy góllal vezetett a házigazda, ám a románok még az első játékrészben fordítani tudtak, s egészen a hajráig tartották a szoros eredményt. Az utolsó öt percre aztán elfogyott az ellenfél ereje és koncentrációja, az utolsó minutumra kétgólos előnnyel fordult a magyar csapat, s ismét begyűjtötte a két pontot.

Eredmény – Kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 6. forduló

Győri Audi ETO KC – Baia Mare 28-26 (14-14)

2. FÉLIDŐ

56-60. PERC: Bulatovic durrantott Szűcs szorításában a bal alsóba (25-23). Már három a fórunk (26-23), Korsósnak azonban ki kell ülnie két percre, így akár még izgulnivalója is lehet a győri publikumnak a végén. Nechita góljával zárkózik a román együttes, a Hornyák Ági által kiharcolt hétméterest pedig belövi Kovacsics (27-24), talán eldőlt. Egy perc van hátra, két gól a vendéglátó előnye (27-25), a Győr pedig kikéri utolsó idejét. Geiger találatával 27-26, és még hátra van 40 másodperc! Megúsztuk, ráadásul a végén még egyet dobott az ETO, így 28-26 lett a vége.

51-55. PERC: Ezt már szeretjük látni: három góllal mennek a győri lányok! (24-21) Dinis visszajött a pályára és rögtön gólt szerzett (24-22), ráadásul Kovacsicsnak ki kell szállnia két minutumra. Nechita is eredményes, újra szoros a meccs. Mi jön még? Bulatovic indult meg nagy iramban, Ungureanu eszén azonban nem sikerült túljárnia. Jöhet az utolsó öt perc.

46-50. PERC: Hornyák szépít, egy gól a hátrány (20-21). Kikéri második idejét a vendégek kapitánya, ami úgy néz ki a győri lányoknak tett jót: Hornyák Dóra lő a hosszú felsőbe, ezzel 21-21! Akár a vezetést is átvehettük volna, de ki hinné: megint kapufát lőtt a magyar csapat… Közben megint az ETO támad, Dinis pedig kap egy kettő percet. Rögtön ki is használtuk az előnyt: előbb Bulatovic, majd Tervel lőtt gólt (23-21).

41-45. PERC: Bulatovic kettős emberelőnyben eredményes (19-18), Marin büntetőjét pedig Herr védi! A helyzetünket kihagytuk, a vendég átlövéssel pedig most nem tudott mit kezdeni Herr, ismét döntetlen (19-19). Orbán lövése kijön a kapufáról, a Baia Mare pedig megint hetest lőhetett, Marin viszont a felső lécre pattintott. Hihetetlen! Megint kapufát lőtt a Győr, a románok pedig Nechita góljával már vezetnek (19-20). Ambros Martin időkérését követően megint gólt kap a magyar együttes, 19-21-el fordulunk az utolsó negyed órára…

36-40. PERC: Gyors gólváltást követően 18-17 áll az eredményjelzőn. Elég kapkodó lett a játék, mindkét félnél rengeteget hibáznak a játékosok, a kapusok pedig brillíroznak. Bondárt küldik le a játékvezetők kettő percre, azonban emberhátrányban is egyenlít a román csapat: Geiger lövése pattant meg a blokkon és a kapuba vánszorgott (18-18). Szűcs is a kiállítás sorsára jut, Görbicz pedig kihagyja a megítélt hetest.

31-35. PERC: Ezt a félidőt a Győr kezdte, az első gólt pedig a Baia Mare lőtte (14-15). Bulatovic kapufáját követően Geiger lövését hárítja Herr, a kontrából pedig Tervel volt eredményes (15-15). Remek blokk hazai oldalon, Szepesi pedig meg sem állt a kapuig, góljával újra az ETO-nál az előny (16-15). Talán most beindul a győri henger: Görbicz bombájával már kettővel megyünk (17-15). Nem adják könnyen magukat a románok: Geiger tüzelt a bal felsőbe (17-16).

Úgy tűnt simán behúzza az ETO az első játékrészt, a hajrában azonban nagyon feljött, s még a vezetést is át tudta venni a Baia Mare. A félidőben 14-14, nem sokára kiderül, mit hoz a második harminc perc.

1. FÉLIDŐ

26-30. PERC: Már büntetőből sem megy a Győrnek, Ungureanu fogta meg Kovacsics hetesét. Kisebb sokk: kiegyenlített ellenfelünk, s bár lényegi jelentőséggel már nem bír a meccs, csak győzni kellene (12-12). Időt kért a Baia Mare, pedig lendületben volt a csapat. A kisebb pihenő után már vezet is a vendég gárda, de nem sokáig: Szepesi villant, 13-13. Egy perccel a vége előtt újra itt az előny, Bognáré a 14. győri gól (14-13). Geiger egalizál (14-14), Ambros Martin pedig időt kér. A hátralévő tíz másodpercben nem született gól, döntetlen a szünetben.

21-25. PERC: Hornyák második gólját szerzi gyors egymásutánban, 12-8 az állás. Majdnem hat perc telt, hogy a románok újra gólt tudtak szerezni (12-9). Lunde jött egy büntető erejéig, de nem segített, már csak két gól a házigazda fórja (12-10). Marin ezúttal Herrnek vágja be a büntetőt, nagyon feljöttek a nagybányaiak (12-11).

16-20. PERC: Immár öt az öt ellen a pályán, közben pedig csak egy gól a két csapat közti differencia (9-8). A felek kiegészültek, a Győr pedig már 11 gólnál jár (11-8).

11-15. PERC: Geiger zárkóztatja a románokat (6-4), de újabb hetest kapunk. Ezúttal Kovacsics végzi el Görbicz kisebb sérülése miatt, de a lényegen nem változtat, ő is a hálóba talált (7-4). Immár 7-5, majd kihagyott helyzetek mindkét oldalon. Bognár villant előbb magyar oldalon, majd Szűcs találatával ismét csak kettő közte (8-6). Emberőnyben érkezik a kilencedik magyar gól a félidő feléhez érve (9-6).

6-10. PERC: Görbicz ismét hétméteresből eredmény, már 4-1-re vezet az ETO. Hatalmas az iram, közben a vendégek is megszerezték első akció góljukat, s Bognár Móni is betalált (5-2). Herr egyelőre pazar formát mutat, ennek ellenére Geiger megszerezte a románok harmadik gólját. Görbicz állt oda ismét a büntetővonalra, és ezúttal sem hibázott (6-3).

1-5. PERC: A vendégek kezdték a meccset, mégis a Győr szerezte az első gólt egy lerohanásból (1-0). Herr védését követően újabb győri kontra, ezúttal Görbicz volt végül eredményes hetesből (2-0). Itt az első büntető és az első gól is vendég oldalon,  Bulatovic találatával pedig ismét kétgólos a különbség (3-1).

Előzmények: Ellenfelünk továbbjuthat, mi pedig már ott vagyunk a következő körben. A román együttes holtversenyben négy ponttal áll a harmadik helyen a Hypo NÖ-vel, így számukra nagyon fontos lenne, ha megtörnék a címvédő Győr kiváló sorozatát.

A magyar alakulat eddigi öt meccséből egyet sem veszített el, a Győr magabiztosan vezeti csoportját tíz egységgel.

A legjobb nyolc közé jutásért még a Ferencváros is harcban van, a fővárosi együttes holnap ki-ki meccset játszik majd a Buducnost Podgorica ellen idegenben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik