Sport

Hosszú bámulatos mérlege: 55 érem

Hosszú Katinka (hosszú katinka)
Hosszú Katinka (hosszú katinka)

Hosszú Katinka csütörtökön további négy éremmel gazdagította gyűjteményét az idei rövidpályás úszó Világkupa-sorozatban. Gyurta Dániel 100 méter mellen is nyerni tudott.

Hosszú Katinka négy érmet, egy ezüstöt és három bronzot nyert a csütörtöki zárónapon az úszók rövidpályás Világkupájának nyolcadik, befejező állomásán a kínai fővárosban, az idei pénzdíjas sorozaton pedig összesen 55 medált szerzett. Az első helyen végzett a vk egyéni összetett pontversenyében, miáltal a 100 ezer dolláros fődíj is az övé lett.

A Vasas világ- és Európa-bajnoknője a 25 méteres medencébe kiírt viadal második napján – az esemény honlapja szerint – bronzzal (4:27.66 p) kezdte szereplését a 2008-as pekingi olimpiára épült Vizeskockában, ahol a 400 méter vegyes döntőjében a hajrát ezúttal kevésbé bírta, s ketten is elébe kerültek. Hét állomás megnyerése után ebben a vk-szezonban először fordult elő vele, hogy e számban nem ő diadalmaskodott.


Hosszú Katinka  öröme érthető, dominálta a sorozatot
Fotó: MTI/AP

Annál örömtelibb lehetett számára a 100 m hát döntője, ahová ötödikként került be, s amelyben a hatodik helyen haladt sokáig, nagyszerű finissel azonban harmadikként (57.92 mp) ért célba. Harmadik döntőjében, 200 m pillangón, második lett (2:05.35), majd 100 m vegyesen a nap folyamán harmadik bronzérmét érdemelte ki (58.92); ez utóbbi volt az idei világkupa-sorozatban az 55. érme, a teljes szériát pedig 32 vk-elsőséggel zárta. Tavaly összességében 53 medált gyűjtött.

Hosszú 50 m pillangón ellenőrizhette, mennyi energiája maradt a döntők végére: az eredmény alapján kevés, mert itt a nyolcadik lett (27.03).

A 200 m mellen az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Gyurta Dániel, aki fő számában szerdán magabiztosan győzött, a 100 m mell fináléjában is maga mögé utasította a teljes mezőnyt. Az Újpest versenyzője 57.34 másodperces teljesítménnyel lett első.

Az ifjabbik Gyurta, Gergely a harmadik helyen zárt 1500 méter gyorson (14:45.53).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik