Sport

Nagy Viktor előbb beparázott, majd felpörgött

Nagy Viktor (nagy viktor, vízilabda válogatott, )
Nagy Viktor (nagy viktor, vízilabda válogatott, )

A vízilabda-válogatott kapusa annak ellenére remekelt a görögök elleni keddi világliga mérkőzésen, hogy a meccs előtt egy hétig a betegágyat nyomta és csak a válogatott kurtára sikerült összetartásán szállt vízbe először.

A magyar vízilabda-válogatott 8-5-re győzött Görögország legjobbjai ellen a keddi miskolci Világliga mérkőzésen. Mindössze két napot készült a keret a meccsre, úgyhogy nem lehetett várni, hogy a hosszú kihagyást követően brillírozzon a csapat.


Benedek Tibor nyugodt volt a mérkőzés alatt
Forrás: waterpolo.hu

“A rövid összetartás ellenére rendkívül motiváltan készült a válogatott, de azért a négy hónap szünet kis dermedtséget okozott kezdetben. A második negyedtől állt össze a gárda. Örömteli, hogy visszajöttek azok a védekezési formák, amelyeket a nyáron tanultunk, míg támadásban, az előnyök kihasználásban van még mit előre lépni” – nyilatkozta a mérkőzést követően Benedek Tibor szövetségi kapitány.

A remek védekezésnek köszönhetően nem lőttek akciógólt a görögök, sőt összesen csak ötöt, ami nyilván a kapus teljesítményét is méltatja. Nagy Viktor, aki a mérkőzést követő szavazás alapján a legjobb játékosnak választottak elmondta, mivel betegség miatt kimaradt egy hét, picit félt a meccs előtt.

“A válogatott edzésén voltam először vízben. A melegítés előtt nem is értem nagyon labdába, emiatt megint paráztam kissé, viszont örülök, hogy aztán sikerült felpörögnöm. Az, hogy fogtam az első labdát, sokat számított. Hárai Balázs is rengeteget segített, center létére a védekezésben is remekelt, sokat blokkolt” – nyilatkozta a válogatott kapusa a mérkőzést követően.

Nagy Viktor  (piros sapkában) ezúttal is remekelt
Fotó: MTI

A válogatott csapatkapitánya Varga Dánielt bosszantotta, hogy a görögök szerezték meg a vezetést, de az előzetes taktika erre is felkészítette őket. “Tudtuk, hogy nyugodtnak kell maradnunk, mert ha nem kapkodunk, akkor a 3., 4. negyedben a magunk javára fordíthatjuk a mérkőzést. Természetesen örülünk, hogy sikerült nyernünk, és hogy időnként talán még szépen is vízilabdáztunk, de négy hónap szünet után ez volt az a szint, amire a csapat eljuthatott néhány edzés során. Egy ilyen mérkőzésen kifejezetten fontos a közönség biztatása, nagyon hálásak vagyunk a miskolci szurkolóknak, hogy segítettek nekünk a nehezebb pillanatokban.”

Január közepén játszunk újra Horvátországban, ami a görögök elleninél jóval komolyabb összecsapás lesz… Az örök rivális ellen egy-két rövidebb edzőtáborral készül a válogatott.

Eredmény – vízilabda Világliga, B csoport, 1. mérkőzés

Magyarország – Görögország 8-5 (1-1, 4-1, 2-1, 1-2)
a magyar góldobók:
Varga Dénes, Bedő 2-2, Hárai, Hosnyánszky, Varga Dániel, Vámos 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik