Sport

Kitömte Romániát a hokiválogatott

jegkorong(960x640)(2).jpg (jégkorong, )
jegkorong(960x640)(2).jpg (jégkorong, )

A magyar jégkorong-válogatott 5-0-ra nyert Románia ellen a budapesti MME Négy Nemzet Torna második napján.

A magyar hokiválogatott pénteken a vártnál jóval nehezebben, rávezetésekkel nyert Lengyelország ellen a Jégpalotában. Szombaton Románia (20 székely játékossal a 22 fős keretben) volt az ellenfél a Négy Nemzet Tornáján, az előző napból okulva pedig már az első korongbedobástól kezdve neki kellett esni a riválisnak.


Magosi Bálint megy ünnepelni a gólszerző Vas Jánossal
Fotó: MTI

A Rich Chernomaz távollétében Sille Tamás dirigálta csapat így is tett, Vas János és Ladányi Balázs góljával így már a nyolcadik percben 2-0 volt az állás. A második harmadban újabb két magyar találat született Somogyi Balázs és Hüffner Adrián révén, a 31. percben pedig az addig hibátlanul teljesítő Bálizs Bence helyére fehérvári csapattársa, Rajna Miklós állt be a ketrecbe.

A harmadik harmadban 13 másodpercet kellett várni az újabb magyar találatra, a már Németországban játszó Sofron István iratkozott fel a góllövők közé. A folytatásban már egyik védelem sem kapitulált, a mieink teljesen megérdemelten nyerték meg az összecsapást.

A nap korábbi szakaszában felértékelődött a lengyelek elleni győzelmünk, ugyanis pénteki ellenfelünk 5-2-re nyert Ukrajna ellen.

Eredmény – MME Négy Nemzet Torna, 2. nap

Magyarország – Románia 5-0 (2-0, 2-0, 1-0)
gól:
Vas J. (2.), Ladányi (8.), Somogyi (29.), Hüffner (31.), Sofron (41.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik