Sport

Salgótarjánban folytatja a Jászberény

jászberény (jászberény, jászberényi kse, )
jászberény (jászberény, jászberényi kse, )

A nógrádi megyeszékhelyen játsza hazai mérkőzéseit a férfi kosárlabda Eurochallange Kupában a Fortress Jászberény KSE.

Nagy József, a jászsági klub elnöke a pénteki sajtótájékoztatón elmondta: azért esett a választásuk Salgótarjánra, mert a jelenleg felújítás alatt álló sportcsarnokuk nem felel meg a nemzetközi előírásoknak, továbbá többször játszottak már a salgótarjáni sportcsarnokban, így ismerik a nógrádiak lelkes szurkolótáborát.

“Olyan, mintha hazajönnénk” – mondta a klubelnök. Emlékeztetett arra, hogy tíz év alatt jutottak fel a megyei osztályból az NB I/B-be, majd az élvonalba. A tavalyi eredményük alapján szerepelhetnek az EK-ban, és ettől elsősorban tapasztalatszerzést vár.

“Szükségünk van többéves, eredményes nemzetközi szereplésre az elfogadásunkhoz, most a tisztes helytállást célozzuk meg.”

A Jászberény november 12-én a szlovén bajnok Krka Novo Mestót, december 3-án a török Bursát, december 17-én pedig az orosz Jeketyerinburgot fogadja majd Salgótarjánban.

A hazai meccsekre is utazniuk kell majd a drukkereknek

Az NB I/B-s nógrádiak klubmenedzsere, Dániel Tamás a városmarketing szempontjából is fontosnak nevezte, hogy Európa-szerte televíziós közvetítésben láthatók az ottani mérkőzések. Sportmenedzselési munkájuk 1996-ban, a Magyar Kupa négyes döntőjének szervezésével indult, azóta számos nemzetközi meccsnek adtak már otthont.

Salgótarjánban jelenleg több mint kétszáz igazolt kosárlabdázót tartanak nyilván, az 1400 nézőt befogadó sportcsarnokot 2008-ban adták át. A nemzetközi mérkőzéssorozattal Juhász Bélának, a tavaly elhunyt neves salgótarjáni kosárlabdázónak is szeretnének emléket állítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik