Sport

Majdnem elszúrta a Lakers

A Los Angeles Lakers kosárlabdacsapata 17 ponttal is vezetett a Houston Rockets ellen, de csak eggyel nyert az NBA-ben.

A Los Angeles-i arany-lilák szezonja az előzetes várakozások szerint a kínszenvedésről fog szólni, ez hatványozottan igaz az idény elejére, amikor még Kobe Bryant is sérültlistán van. A Lakers a bivalyerős Houston Rockets otthonába látogatott, ahhoz a csapathoz, amelyhez eligazolt a klasszis center, Dwight Howard a nyáron – épp az Angyalok városából.

Jól kezdett a Lakers, olyannyira, hogy a második negyedben már 17 ponttal is vezetett. A harmadik 12 percben is még 14-gyel vezettek a vendégek, ám a Houston egy 15-3-as rohanással visszatért a meccsbe. Kiélezett volt az utolsó felvonás is, a Rockets már két pontos fórban volt az utolsó másodpercekben, amikor Howard kihagyott két büntetőt. A következő támadásban a Lakers kétszer adta el kis híján a lasztit, majd egy alapvonali bedobás után Steve Blake süllyesztett el egy hármast a hazai gyűrűben, az 1,3 másodperccel a végső dudaszó előtt esett trojka pedig el is döntötte az összecsapást, 99-98-ra nyert a Los Angeles.


Steve Blake sok kritikát kap, de ezt most bevarrta
Fotó: AFP

A másik Los Angeles-i együttes, a Clippers közben kikapott, méghozzá a címvédő Miami Heattől. A floridaiak nyerőembere ezúttal Dwyane Wade volt, aki 19 pontjából 11-et a negyedik negyedre tartogatott. A Heat 102-97-re nyert.

A Denver Nuggets 109-107-re múlta felül az Atlanta Hawkst.

Eredmények – NBA, alapszakasz

Miami Heat-Los Angeles Clippers 102-97
Denver Nuggets-Atlanta Hawks 109-107
Houston Rockets-Los Angeles Lakers 98-99

Videó – Így nyert a Lakers Houstonban:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik