Sport

Rapport Richárd Topalovval remizett

Rapport Richárd (2680 Élő-pont) holtverseny után harmadik helyen végzett Bulgáriában egy rapid versenyen, ahol például a világklasszis VeselinTopalov (2774) is a mezőny tagja volt.

Rapport Richárd a Duna menti országok 2. rapid versenyén végzett az élen. „Ez kitűnő eredmény, hiszen a favorit nem kisebb név volt, mint a jelenlegi világranglista kilencedik Veselin Topalov, aki 2010-ben még világbajnoki döntőt játszott Vishy Ananddal.” – kezdte az értékelést a 17 éves nagymester szakmai menedzsere, dr. Flumbort András.

Egy szimultán versenyen Ricsi már asztalhoz ült vele Bécsben, akkor látványos játékkal le is győzte sötéttel egy Királyindiai védelmű játszmában. Ezúttal is izgalmas partit játszottak, ami a magyar sakkozó végül döntetlenre mentett. Ez volt a második bravúrja rövid időn belül világklasszis, a legszűkebb elithez tartozó játékos ellen. A tornán akadtak még szép játszmái, kilenc forduló alatt négy-négy győzelemmel és döntetlennel, valamint egy vereséggel hat pontot gyűjtött. Harcban volt az utolsó pillanatig az első helyért, a holtversenyből végül a harmadik helyen került ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik