Sport

Óriásit nyertek az adóhatóságok a pókervébén

póker (póker, )
póker (póker, )

A WSOP fináléjában közel 26 millió dollárt osztottak ki, a játékosok lakhelye szerinti adóhatóságok összesen ebből 9,6 millió dollárt várhatnak a számlájukra.

A World Series of Poker főversenye Ryan Riess győzelmével ért véget. A mindössze 23 éves amerikai zsugás 8,3 millió dollárt nyert, de ebből az adózás után „csak” 4,8-at tarthat meg. A másik nyolc játékostól pontosan ugyanennyit szednek be még az adóhatóságok – írja a Poker.hu.

Összesen 25 932 167 dollárt került kiosztásra a WSOP, azaz a World Series of Poker főversenyének döntőjében. Évről-évre kikerülnek azok a statisztikák, hogy a nyertesek valójában mennyit is tarthatnak meg ezekből az elképesztő összegekből, idén is.

Kezdjük a sort Ryan Riess-szel, aki 8,36 millió dollárt kapott az első helyért. A szemtelenül fiatal zsugás Las Vegasi lakosként 41,6%-ot kénytelen majd az IRS-nek (Internal Revenue Service), azaz az amerikai adóhatóságnak befizetni.

Mondhatjuk úgy is, hogy az IRS lett a legnagyobb nyertese a világbajnokság fináléjának, ugyanis 8,6 millió dollár kerül majd hozzájuk az adózás után. Ez Riess mellett még négy amerikai, a második helyezett Jay Farber, az ötödik JC Tran, a nyolcadik David Benefield és a kilencedik Mark Newhouse nyereményeiből tevődik össze.

A legjobban a francia származású Sylvian Loosli járt, az Egyesült Királyságban bejegyzett lakcíme miatt egy árva centet sem kell adóznia. A legnagyobb levonást a kanadai Marc McLauglin kénytelen elszenvedni, akinek kishíján a felét kell befizetni az adóhatóságnak. Az 1,6 millió dolláros nyereményéből csak 808 ezret tarthat meg.

Looslihoz hasonlóan a holland Michiel Brummelhuis is viszonylag jól járt, az 1,2 millió dolláros nyereményének 71%-át rakhatja zsebre, mintegy 870 ezer dollárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik