Sport

Troicki: “Szertefoszlottak az álmaim”

Viktor Troicki (viktor troicki, )
Viktor Troicki (viktor troicki, )

Egy évre mérsékelte Viktor Troicki eltiltását a nemzetközi Sportdöntőbíróság, ennek ellenére csalódott és mérhetetlen szomorúság tölti el az elmondása szerint ártatlan teniszezőt.

A szerb játékost doppingvétség miatt júliusban másfél évre száműzte a versenyekről a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF). A CAS álláspontja szerint Troicki valóban vétséget követett el, de nem jelentős súlyút.

Hogy igazat mond-e, azt mindenki döntse el maga
Fotó: AFP

“Reméltem, hogy életem és pályafutásom legnehezebb időszaka véget ér. Ezzel a döntéssel lemondhatok álmaimról, arról, hogy egyszer ATP-döntőkben játszhassak a világ legjobbjai ellen. Egész életemben ezért dolgoztam. Ami a nemzetközi Sportdöntőbíróságot illeti, ők is hibázhatnak, hisz emberből vannak. Talán nem volt merszük az ITF ellen szegülni. Köszönöm mindenkinek, aki támogatott, így Djokovicnak, Tipsarevicnek, a családomnak, a csapatomnak és mindenkinek, aki hitt benne, hogy ártatlan vagyok. Semmi tippem nincs, hogy mit fogok most kezdeni magammal” – nyilatkozott szomorúan az eltiltott sportoló.

A 27 éves teniszezőt – aki korábban 12. is volt a világranglistán – azért büntették meg, mert április 15-én, a monte-carlói mesterversenyen vizeletmintát ugyan adott, de a vérvizsgálatot megtagadta. Troicki az első ítélet meghozatalakor elmondta: rosszullétre hivatkozva kérte, hogy tekintsenek el a vérvételtől, a doppingellenőrök pedig ehhez hozzájárultak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik