Sport

Erdei Zsolt: Lehet, hogy nem lesz több meccsem

Erdei Zsolt (erdei zsolt, )
Erdei Zsolt (erdei zsolt, )

A profi bokszoló a Sport24-nek az újpesti uszoda felavatásakor azt mondta, a jövője már inkább a saját egyesülete körül forog.


Erdei Zsolt az újpesti uszodaavatón
Fotó: Dobos Sándor

Több más neves sportoló, így Kozák Danuta, Martinek János, Tibolya Péter, Güttler Károly mellett Erdei Zsolt is díszvendége volt az újpesti Halassy Olivér Városi Uszoda ünnepélyes átadójának.

Legsikeresebb profi ökölvívónknak nem jött össze az október 19-i mérkőzés az amatőrként olimpiai bajnok James DeGale ellen, de hogy lesz-e következő bunyó, még nem tudni.

Madárt az újpesti uszodában egy villáminterjú erejéig állítottuk meg.

Nagy táskával jöttél ide az uszodába, edzésről jössz?

Nálam mindig ott a táska, mert én bármelyik pillanatban edzhetek. Egyrészt edzést is tartok a gyerekeimnek, ugyanakkor most is benne van a pakliban, hogy átöltözök, és beugrom a medencébe. Igaz, most be van szakadva a dobhártyám, szóval nem biztos, hogy kockáztatok, maximum bedugott füllel. (Nos, végül nem ugrott vízbe Madár – a szerk.)

Gyakran úszol?

Nem igazán. Évente egy alkalom, ami biztos, az a Balaton-átúszás.

Kötődsz Újpesthez?

Igen, laktam Káposztásmegyeren, többször is. Az akadémia is Újpesten lesz, a Pozsonyi úton.

Mi a fontosabb a mostani időszakban? A gyerekeket edzeni vagy a saját edzéseket erőltetni?

Most, amíg nincsen mérkőzésem, addig nyilván a gyerekek a fontosabbak. Nekem ez a jövő, ezzel szeretnék foglalkozni a jövőben. Meglesz a Madárfészek Bokszakadémia, az Erdei Zsolt Sportegyesület már működik is idestova 5 hónapja. Ebben élem ki az örömömet, ez az, amit szeretek, ez az, amihez értek.

Lesz még meccsed?

Nem biztos, hogy lesz, de lehetséges, hogy igen. Vékony mezsgyén haladok, most egyébként kaptam ajánlatot Amerikából. Majd meglátjuk, nekem megfelel-e.

Min múlik?

Sok mindenen. Például azon, hogy végre tudom-e hajtani a felkészülést, el tud-e jönni az edzőm, tudok-e olyan profi körülményeket biztosítani, amik fontosak lennének az eredményes felkészüléshez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik