Sport

Agyműtéte után stabil a bokszoló

Magomed Abdusalamov (magomed abdusalamov)
Magomed Abdusalamov (magomed abdusalamov)

Magomed Abdusalamov még mindig mesterséges kómában van.

Amint arról írtunk, szombat este súlyos sérülést szenvedett az orosz bunyós. A nehézsúlyú Magomed Abdusalamov a kubai Mike Perez ellen vívott tízmenetes mérkőzést, amelyet ugyan végigbírt – és egyhangú pontozással veszített el –, de súlyos sérüléseket szenvedett: eltört az orra és egy csont a bal karjában, valamint egy vérrög keletkezett az agyában.

Miután a meccset követően rosszullétre és erős fejfájásra panaszkodott egy New York-i kórházba szállították, az orvosok pedig úgy döntöttek, hogy az egészsége érdekében mesterséges kómát idéznek elő nála. Hétfőn átesett egy műtéten, melynek során eltávolították a vérrögöt.

„Az állapota stabil, de még mindig intenzív kezelést kap. A testhőmérséklete is normális, vasárnap sajnos nem így volt” – mondta hétfőn este az ESPN-nek Natan Lewkowicz, az Abdusalamovot képviselő istálló alelnöke.

„Rá gondolok folyton és azért imádkozom, hogy gyorsan felépüljön. Úgy küzdött, mint egy igazi harcos. Persze örülök a győzelmemnek, de most a legfontosabb az ő egészsége” – mondta Perez.

Videó – Itt a teljes bunyó:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik