Sport

TOP5: nagy bukták és felgyújtott lelátó

crvena zvezda (crvena zvezda)
crvena zvezda (crvena zvezda)

Íme, a sporthétvége érdekes történései, szubjektív szemmel.

Kezdjünk hazai pályán, vagyis a labdarúgó NB I 13. fordulójával. A két éllovas ugyanis meglepetésre kikapott, hiszen a Videoton és a Diósgyőr is elbukta aktuális meccsét. 

A nagyobb bukta talán a fehérváriaké, hiszen ők a sereghajtó Kaposvár otthonában maradtak gól nélkül, míg a DVTK-t a gyenge formában lévő Ferencváros fektette két vállra.

Így az élmezőny ismét szorossá vált, ráadásul a Debrecen újpesti sikerével feljött a második helyre.

Fotó: MTI

Ugorjunk egy kicsit, egészen Belgrádig. A szerb fővárosban ugyanis városi derbit rendeztek és a Crvena Zvezda-Partizan meccs nem múlt el balhé nélkül.

A riváisok szurkolói pirotechnikai eszközöket is bevetettek, aminek az lett az eredménye, hogy több helyen is tűz gyulladt ki a lelátón. A biztonsági személyzet távol maradt az incidensektől a képek alapján.

A meccset egyébként 1-0-ra a Zvezda nyerte, egy öngóllal.

Az NFL-ben viszont egy pozitív sztori adja a beszédtémát: a Philadelphia Eagles csereirányítója, Nick Foles az Oaklans Raiders elleni mészárlás során hét toucdown-passzt osztott ki csapattársainak, ez pedig rekordbeállítás.

Eddig a liga történetében hat irányítónak sikerült ez a bravúr, de Foles akár meg is dönthette volna a rekordot, hiszen ezt a hét hatpontos átadást három negyed alatt hozta össze, ám a hajrában edzője lehozta őt, és Matt Barkley dobált helyette.

A hét azonban még így is szép szám, főleg egy csereirányítótól, aki tavaly hét meccsen hozott össze hat TD-t…

Még maradtunk a tengertúlon, hiszen a Rutgers női focicsapata a Cincinnati ellen meccselt. Persze ez senkit sem érdekelne, ám úgy már talán igen, ha megnézzük, milyen góllal dőlt el az összecsapás.

Rachel Cole ugyanis 1-1-es állásnál, a hosszabbítás második félidejében, amikor már csak 20 másodperc volt hátra, legalább 25 méterről küldte a hálóba a labdát, megnyerve a találkozót a Rutgersnek.

Csodás gól, jár a taps érte.

Autósporttal zárunk, az Abu-Dhabi Nagydíj GP2-es futamán félelmetes baleset történt, ugyanis Jon Lancaster autója megugrott a rázókövön, így az felemelkedett és a mellette haladó Tom Dillman fején landolt.

Dillman szerencsére még tudott védekezni, hiszen kézzel eltartotta magától az autó első vezetőszárnyát, de ebből akár komolyabb sérülés is lehetett volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik