Sport

Rekordok és ájult edző az NFL-ben

A Philadelphia Eagles irányítója, Nick Foles hét touch down-passzt adott. Története során először kapott 55 pontot egy meccsen a Pittsburgh. A Houston Texans vezetőedzője elájult a félidőben.

Ismét lement egy játéknap az NFL-ben, ismét beállítottak egy rekordot. Ezúttal Nick Foles, a Phieladelphia Eagles csereirányítója volt a „ludas”, aki az Oakland Raiders elleni mészárlásból (20-49)hét touch down-t érő átadással vette ki a részét úgy, hogy az utolsó negyedben már lecserélték. Korábban csak Sid Luckmannek (1943), Adrian Burknek (1954), George Blandának (1961), Y.A. Tittle-nek (1962), Joe Kappnek (1969) és Payton Manningnek (2013) sikerült hét TD-passzt kiosztani egy meccsen.


Nick Foles hatalmas tettet hajtott végre
Fotó: AFP

A hétvége rangadóján a Pittsburgh Steelers Bostonba, a New England Patriotshoz látogatott. A sok pontot hozó összecsapáson Tom Brady és a hazai támadószekció varázsolt, a Pats 55 pontot hozott össze, ami ebben a szezonban a legtöbb az NFL-ben. És ami még ennél is komolyabb statisztika: a Steelers 80 esztendeje íródó története során még sosem kapott ennyit egy mérkőzésen. Brady 432 yardot passzolt össze, amiből 4 végződött TD-vel, de Ben Roethlisberger sem szégyenkezhet a maga 400 passzolt yardjával és szintén négy, touch down-t érő átadásával.

Tovább folytatódik a Kansas City Chiefs álomszériája, a csapat kilencedik mérkőzését is megnyert a szezonban, ezúttal a Buffalo Bills ellen.

A Seattle Seahawks hatalmas bravúrt hajtott végre: a gárda 21-0-s hátrányban is volt a Tampa Bay Buccaneers ellen hazai környezetben, ám még is nyerni tudott hosszabbításban.

Az Indianapolis Colts Houstonban, a Texans otthonában zsebelte be hatodik győzelmét a szezonban, ráadásul 3-21-ről fordítva. A hazaiak vezetőedzője, Gary Kubiak a kórházban kötött ki, ugyanis a félidőben elájult. Hordágyon kellett levinni a pályáról, de a hírek szerint szerencsére nincs komolyabb baja, akár már hétfőn csatlakozhat a csapatához.

Eredmények – NFL, alapszakasz

Buffalo Bills–Kansas City Chiefs 13-23
Washington Redskins–San Diego Chargers 30-24 – hosszabbítás után
Carolina Panthers–Atlanta Falcons 34-10
Dallas Cowboys–Minnesota Vikings 27-23
St. Louis Rams–Tennessee Titans 21-28
New York Jets–New Orleans Saints 26-20
Seattle Seahawks–Tampa Bay Buccaneers 27-24 – hosszabbítás után
Oakland Raiders–Philadelphia Eagles 20-49
New England Patriots–Pittsburgh Steelers 55–31
Cleveland Browns–Baltimore Ravens 24-18
Houston Texans–Indianapolis Colts 24-27

Videó – Gary Kubiak a pályán esett össze:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik