Sport

Babos könnyezve búcsúztatta az évet

babos tímea (babos tímea)
babos tímea (babos tímea)

Babos Tímea rosszullét miatt feladta vasárnap az 50 ezer dollár összdíjazású fedettpályás torontói női tenisztorna döntőjét.

A 20 éves magyar játékos a fináléban 7-5-re elvesztette az első szettet az amerikai Victoria Duvallal szemben, majd jelezte: nem tudja folytatni a mérkőzést.

“Hetek óta rosszul vagyok, és ma annyira rosszul éreztem magam, hogy nem tudtam tovább játszani. Pedig úgy érzem, jó esélyem lett volna a győzelemre. Jó taktikát dolgoztam ki, amit nem kedvelt Duval. Így is 5:7 volt, úgy, hogy végigkönnyeztem a szettet… Sajnálom, de végre vége az évnek” – nyilatkozta honlapján Babos Tímea.

A világranglistán 88. soproni teniszező ezzel befejezte az idei szezont, a korábbi tervektől eltérően nem lép már pályára Isztambulban és Dubajban sem.

Babos és a könnyek

Egy hónapja Babos még azt állította, felépült légzőszervi megbetegedéséből, de ezek szerint mégsem.

Nem kell azért zokognia Babos Tímeának, hisz ma ő Magyarország legjobb női teniszezője a WTA ranglistás helyezése alapján. Babos 2010-ben a 744. helyen debütált a szervezet ranglistáján, majd 2011-et már a 267, 2012-őt már a 141. helyen indította. Tavaly ért fel az eddigi csúcsra Tímea: a bogotai verseny, az első WTA-trófea megnyerésével egészen az 59. helyig tornázta fel magát 2012 augusztusában egyéniben, párosban pedig jelenleg is a remek 45. helyen áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik