Sport

Csillaghullás: Nadal és Federer is kikapott

Novak Djokovic (novak djokovic, )
Novak Djokovic (novak djokovic, )

A szerb Novak Djokovic és a spanyol David Ferrer vívja a döntőt a párizsi fedettpályás ATP-tornán.

Szombaton az elődöntőket vívták a 3,2 millió euró (935 millió forint) összdíjazású versenyen. Az első elődöntőben az utóbbi időben gyengébben teljesítő Roger Federer a második helyen kiemelt Novak Djokoviccsal találkozott, ám hiába volt szett és brékelőnyben, a szerb visszavágott és kiharcolta a továbbjutást.


Rafael Nadal búcsút intett Párizsnak
Fotó: AFP

Ezt követően két honfitárs, Rafael Nadal és David Ferrer mérte össze erejét, a világelső pedig kisebb meglepetésre 6-3-ra elbukta az első felvonást. A második játszmában is többnyire a harmadik helyen kiemelt Ferrer szája íze szerint alakultak a történtek, Nadal pedig hiába kapaszkodott vissza többször is a mérkőzésbe, 7-5-re elbukta a játékrészt és 1 óra 38 perc alatt, két szettben kikapott.

Közben kiderült, hogy a jövő heti londoni ATP-vb-n címvédőként pályára lépő Djokovic és Federer azonos csoportba került, és ott játszik még az argentin Juan Martin del Potro, valamint a francia Richard Gasquet. A másik kvartettben szerepel Nadal, Ferrer, a cseh Tomas Berdych és a svájci Stanislas Wawrinka.

Eredmények – ATP-torna, Párizs, elődöntők

Djokovic (szerb, 2.) – Federer (svájci, 5.) 4-6, 6-3, 6-2
Ferrer (spanyol, 3.) – Nadal (spanyol, 1.) 6-3, 7-5

Az első helyen kiemelt román Simona Halep szetthátrányból nyert a szerb Ana Ivanovic ellen, és bejutott döntőbe a 750 ezer dollár (159,3 millió forint) összdíjazású Bajnokok Kupája női tenisztornán Szófiában.

A papírformának megfelelően a házigazda olaszok 2-0-ra vezetnek az oroszok ellen az első nap után a Cagliariban zajló női tenisz Fed Kupa-döntőben. A vendégek meglehetősen tartalékosan állnak fel, több sztár, így – a sérült Marija Sarapován kívül – Marija Kirilenko, Szvetlana Kuznyecova, Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina és Anasztaszja Pavljucsenkova is lemondta a szereplést.

Eredmények – női tenisz

Bajnokok Kupája (750 ezer dollár összdíjazás, elődöntő:
Halep (román, 1.)-Ivanovic (szerb, 2.) 2-6, 6-1, 6-3

Fed Kupa, döntő:

Olaszország-Oroszország 2-0, állás az első nap után
Sara Errani-Irina Kromacseva 6-1, 6-4
Roberta Vinci – Alekszandra Panova 5-7, 7-5, 8-6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik