Sport

Philipp Gruissem a londoni Alfák bajnoka

dollár (dollár, )
dollár (dollár, )

A WPT Alpha8 londoni high roller versenyét a német Philipp Gruissem nyerte meg, aki közel 1,4 millió dollárt keresett győzelmével.

Október végén rendezték a World Poker Tour Alpha8 London versenyét. A világ legtehetősebb pókeresei részvételével zajlott tornán a német Philipp Gruissem szerezte meg az 1,4 millió dollárt érő győzelmet – írja a Poker.hu.

Leginkább a nagy vagyonnal rendelkező hobbipókeresek adják meg az alaphangulatot a WPT új versenysorozatának, az Alpha8-nak. Az új állomást London jelentette, ahova természetesen ellátogattak a leggazdagabb profi pókeresek is, hogy megmutassák tudásukat a gazdag üzletembereknek.

A százezer fontos nevezési díjat végül húszan fizették be, közülük ketten, Antonio Esfandiari és Max Altergott kétszer is bevásárolták magukat. A The Palm Beach on Mayfair kaszinóban tartott tornán így 2,6 millió dollár került a nyereményalapba. (A díjazást mindig dollárban tüntetik fel.)

A rendkívül nehéz versenyt, a korábbi High rollerekhez hasonlóan német dominancia jellemezte. A négy fizetős hely közül kettőt is ők csíptek el.

Amíg Tobias Reinkemeier csak a bronzéremnek örülhetett, addig honfitársa, Philipp Gruissem a győzelmet szerezte meg. Kettejük közé ékelődött be az amerikai Scott Seiver, míg a dobogóról az orosz Igor Kurganov maradt le.

Gruissem 1,4 millió dollárt kapott a bajnoki címért. Seiver 800 ezer, Reinkemeier 560 ezer, valamint Kurganov is még elképesztő összeget, 380 ezer dollárt tehetett zsebre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik