Sport

Törzsfőnök volt a fehérvári hokis őse

colton yellow horn (colton yellow horn, )
colton yellow horn (colton yellow horn, )

Colton Yellow Horn az osztrák liga egyik legponterősebb játékosa.

Colton Yellow Horn, a Sapa Fehérvár AV19 játékosa a kanadai Brocketben található indiántáborban született és a blackfoot, azaz a fekete lábú törzshöz tartozik. A nyáron a székesfehérváriakhoz szerződött hokis mindössze tizenhárom éves volt, amikor búcsút intett az európai emberek által csak vadnyugati regényekből ismert ranchnak, hogy profi sportoló váljon belőle – írja a Blikk.

A lapnak azt is elmesélte, hogy a dédnagyapja törzsfőnök volt. Családja még most is a rezervátumban él, a bajnoki szünetekben haza is szokott menni, mint mondta olykor honvágya van, de a sport ezzel jár, viszont mindenért kárpótolja a szülőföldjén töltött néhány hónap. Ilyenkor besegítek a szüleinek a farmon és sokat lovagol.

Yellow Horn az osztrák bajnokságban játszó csapat egyik legeredményesebb játékosa: a házi góllövő és a pontlistát is vezeti. Az EBEL a 9. helyen áll mindkettőben. Nem csoda, hogy szinte azonnal a fehérvári közönség egyik kedvence lett.

Jól is érzi magát a klubnál, mint megjegyezte, a csapatnak sikerült összekovácsolódnia. Ez látszik az eredményeiken is, bravúrt bravúrra halmoz, legutóbb a Graz vendégeként hoztak el két pontot szétlövés után, korábban októberben pedig 5 meccsen 9 pontot gyűjtöttek be. Ez utóbbi azért számít különösen nagy fegyverténynek, mert három meccset idegenben játszottak, és a bajnokság több meghatározó csapatát sikerült legyőzniük.

Bízom benne, bejutunk a rájátszásba, ott pedig már tényleg bármi megtörténhet. Örömmel mondhatom, a város is nagyon tetszik. Várom már a karácsonyt, a csapattársak mesélték, akkor még gyönyörűbb Székesfehérvár – fogalmazott a hokis.

A Fehérvár legutóbbi, Graz elleni győzelmének góljait ide kattintva nézhetitek meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik