Sport

Kézilabda: Pastornak már viszket a tenyere

Juan Carlos Pastor (juan carlos pastor, )
Juan Carlos Pastor (juan carlos pastor, )

Szombaton 16 órakor rendezik meg a legnagyobb érdeklődésre számon tartó mérkőzést, a Pick Szeged - MKB-MVM Veszprém csúcsrangadót a férfi kézilabda NB I-ben.

Mindkét gárda hibátlan a hazai pontvadászatban, a Tisza-partiak kilenc, a címvédő rivális nyolc mérkőzésen van túl, utóbbi ráadásul még a Bajnokok Ligájában sem talált legyőzőre.

Az előző idény alapszakaszában, 2012. október 28-án a Szeged nagyszerű játékkal 31-24-re nyert, ám mivel később pontot vesztett Tatabányán, majd Veszprémben is kikapott, így a rájátszásban az MKB élvezhette a hazai pálya előnyét. A Veszprém májusban, a finálé szegedi felvonásán győzött, ami a bajnoki címet jelentette számára.

“Megmondom őszintén, hogy nagyon várom már a találkozót, viszket a kezem. Másfél éve nem játszottam ilyen hangulatú meccset, hiszen Valladolidban az utolsó időszakban már nem volt erős csapatunk, gondokkal küszködtünk. Látom a játékosokon is, hogy mennyire várják a derbit, tudják ők is, hogy micsoda meccsre van kilátás. Én azért azt szeretném, hogy ne ez legyen számunkra az év meccse, mert még lesz feladatunk bőven” – mondta a mérkőzés előtt Juan Carlos Pastor, a hazai pályán játszó Szeged vezetőedzője. Hozzátette, tapasztalt játékosok alkotják a riválist, csapatának pedig főleg az első negyedórában kell észnél lennie, de mind mondta, felkészítette kézilabdázóit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik