Sport

Szeged nagyon készül a szombati csúcsrangadóra

mkb-pick-szeged(960x640)(1).jpg (mkb veszprém, pick szeged, kézilabda)
mkb-pick-szeged(960x640)(1).jpg (mkb veszprém, pick szeged, kézilabda)

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata szombaton16 órakor játssza a bajnokság csúcsrangadóját, ekkor fogadja a nagy rivális MKB-MVM Veszprém együttesét.

Mindkét gárda hibátlan a hazai pontvadászatban, a Tisza-partiak kilenc, a címvédő rivális nyolc mérkőzésen van túl, utóbbi ráadásul még a Bajnokok Ligájában sem talált legyőzőre.

Az előző idény alapszakaszában, 2012. október 28-án a Szeged nagyszerű játékkal 31-24-re nyert, ám mivel később pontot vesztett Tatabányán, majd Veszprémben is kikapott, így a rájátszásban az MKB élvezhette a hazai pálya előnyét. A Veszprém májusban, a finálé szegedi felvonásán győzött, ami a bajnoki címet jelentette számára.

Bajusz Sándor a következőképpen nyilatkozott a mérkőzés előtt: “Ez egy sportoló csúcsa, ha ilyen miliőben játszhat. Nem hasonlítható össze semmivel sem. Most is úgy gondolok rá, hogy az élettől kaptam egy nagy ajándékot, hogy ilyen hangulatú meccseken szerepelhettem, ezt nem feledem. Nem is sejtettem, hogy ennek a meccsnek ilyen varázsa van, csak ott a pályán győződtem meg arról, hogy a Szeged–Veszprém párharc mit jelent. Semmilyen meccsel nem lehet összehasonlítani. Mindig egészséges versenyláz volt bennem. Amint elkezdődött a meccs, akkor ez elmúlt. Onnantól a rangadó játszotta a főszerepet, belevetettem magam a küzdelembe. Mit várok a meccstől?Szegeden, ilyen közönség előtt képes lehet rá a csapat. Láttam a fiúkat többször is, bízom bennük és az edzőben is.”

Juan Carlos Pastor, a szegediek mestere pedig a így fogalmazott: “Tisztában vagyok vele, azzal, hogy a csapatnak, a szurkolóknak és a városnak mit jelent ez a rangadó. Olyan, mint hazámban egykor a Barcelona–Ciudad Real vagy éppen a Valladolid–León párharc.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik