Sport

Magyar sikerektől hangos Oroszország

Boczkó Gábor (boczkó gábor, )
Boczkó Gábor (boczkó gábor, )

Görbics Gábor és Gömbös László kick-boxban nyert aranyérmet, Veres Richárd pedig ezüstérmet, Boczkó Gábor párbajtőrben lett második a Küzdősportok világjátékán.

Három döntőbe jutott magyar kick-boxosunk közül Görbics Gábor lépett először ringbe, a magyar sportoló pedig a nagy orosz rivális, Szergej Lipintec legyőzésével megnyerte a Küzdősportok világjátékának, azaz a World Combat Games aranyérmét.

Az úgynevezett pointfighting szabályrendszerben Gömbös László a 74 kilogrammos kategória fináléjában ugyancsak jobbnak bizonyult – 9-7-re – az ír Mark Anthony McDermottnál, a 63 kilós Veres Richárd pedig 10-9-re kikapott az olasz Adriano Passarótól az elsőségért rendezett párharcban.


Boczkó Gábor második lett
Fotó: MTI

Boczkó Gábor ezüstérmet nyert Szentpéterváron: a csapatban idén világbajnok, 2004-ben olimpiai ezüstérmes, egyéniben 2010-ben vb-harmadik, háromszoros Európa-bajnok magyar párbajtőröző a 16-os táblán 11-8-ra verte a kanadai Hugues Boisvert-Simmard-t, majd kiélezett küzdelemben 6-5-re az orosz Anton Avgyejevet, az elődöntőben pedig 15-13-ra a francia Ulrich Robeirit. A döntőben a 2010-ben és idén is világbajnok észt Nikolai Novosjolovval találkozott, akitől 15-6-ra kikapott.

Korábban két ezüst- és egy bronzérmet szereztek a magyarok a küzdősportok világjátékán: vasárnap Nyilasy Péter botvívásban, hétfőn Dubi Sándor kendóban volt második, csütörtökön pedig a kardozó Szilágyi Áron végzett harmadikként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik