Sport

Szerbiát verné a férfi-vízilabdaválogatott

benedek-tibor(960x640)(1).jpg (benedek tibor)
benedek-tibor(960x640)(1).jpg (benedek tibor)

Benedek Tibor a szolnoki és a külföldön játszó válogatott kerettagok hiánya miatt egy különleges, sok fiatalból álló válogatottal edzőtáborozott Martfűn. Az MTV Ma reggel című műsorában a szövetségi kapitány értékelt, beszélt a közelgő Világliga-selejtezőről, valamint a négycsapatos, februári Volvo-kupárol is.

„Nagyon jól sikerült a martfűi edzőtábor, akárcsak előtte a mérkőzés a junior válogatottal. November 12-én játsszuk majd az első Világliga-mérkőzésünket a görögök ellen, az lesz majd az igazi újrakezdés a világbajnokság után. Jobban örültem volna, ha négyes csoportba kerülünk, mert így kevesebb a mérkőzés, ráadásul csak egy jut tovább. A görögök elleni meccs előtt csak egy egynapos összetartás lesz, több időnk nincs készülni rá.” – mondta Benedek Tibor a Világligával kapcsolatban, ahol a másik ellenfél a csoportkörben Horvátország lesz majd.

A kapitány fontosnak tartja a februári Volvo-kupát is, amelyet Szolnokon rendez meg a szövetség. Nívós mezőny várható, hiszen a német válogatott mellett az amerikaiakkal és a szerbekkel is megküzd majd a magyar csapat.

A martfűi edzőtáborban sor került egy új állapotfelmérő rendszer tesztelésére, amely elősegítené a hazai utánpótlás feltérképezését is. „Merész Andrással szeretnénk, ha egy egységes tesztrendszer alakulna ki. Ő már korábban is kísérletezett vele, most pedig szeretnénk, ha a klubok is átvennék ezt. Mérünk szárazföldi állóképességet, gyorsaságot, vízi úszásnál lábtempót, medicinlabdával dobástávolságot is többek között. Gyermekeknek is, a korosztályos képességekhez igazodva. Ha ennek lenne egy nyomon követhető weboldala, és részt vennének benne a klubok is, ezzel sok eredményt érhetnénk el” – magyarázta Benedek, hogy mit szeretnének elérni a rendszerrel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik