Sport

Felrobbant az olimpiai fáklya

szocsi, fáklya (szocsi 2014, fáklya, )
szocsi, fáklya (szocsi 2014, fáklya, )

Égési sérüléseket szenvedett a kézfején egy 13 éves lány, amikor felrobbant a kezében a fáklya az olimpiai láng oroszországi stafétája közben.

 

Göröngyös az útja az idei jaltai téli olimpia lángjának. Az egyik fáklya ugyanis valósággal lángszóróvá vált egy fiatal sportoló lány kezében a láng oroszországi útjának Kosztroma városi szakaszán, éppen a staféta átadásakor. A szervezőknek végül sikerült orvosolniuk a problémát és a lány kezét, így a rövid intermezzót követően folytatódott a váltófutás.

Dmitrij Csernisenko, a 2014-es jaltai Téli Olimpiai Játékok szervezőbizottságának elnöke az eszköz ünnepélyes bemutatóján még úgy nyilatkozott, hogy végre sikerült kifejleszteni a legbiztonságosabb és -strapabíróbb fáklyát az olimpiák történetében, amely a szavai szerint hóviharban, fagyban vagy akár a víz alatt is képes megőrizni a lángot.

Ehhez képest csupán a staféta kétnapos moszkvai szakaszán négyszer aludt el a láng, amelyet csak a tartalék fáklya segítségével sikerült nagy nehezen újraéleszteni.

Videó – Ég a fáklya, ég

Ajánlott videó

Olvasói sztorik