Sport

TOP 5: két egyforma gól, hidegrázó atmoszféra

futballszurkolók (futballszurkolók)
futballszurkolók (futballszurkolók)

E hétvégén sem szenvedtünk hiányt mókás és ámulatba ejtő jelenetekből a sportvilágban.

A görög kosárlabda-bajnokságban igazi csemegének minősül az Aris és az ősi rivális PAOK összecsapása. Szombaton este az Aris vendéglátásában mérkőztek meg a felek, s a szurkolók ezúttal is megtöltötték a csarnokot. Az arénában fantasztikus hangulat uralkodott, s bár a hazai együttes hosszabbítást követően kikapott, fanatikusaik nem búslakodtak.

Videó – Varázslatos, amit a drukkerek műveltek

Nézzünk szét Angliában, a futball hazájában is. A Premier League nyolcadik fordulójában a Chelsea a Cardiff gárdáját fogadta a Stamford Bridge-n. A kékek a mérkőzés elején hátrányba kerültek, de a vendégek hálóőre tett róla, hogy csapata lelkileg összeomoljon.

David Marshall már-már nagyképűen pattogtatta a labdát a vezetés tudatában, Eden Hazard pedig könnyedén elcsente a hulló lasztit a kapustól, a londoniak pedig ki is egyenlítettek Marshall butaságának köszönhetően. A találkozó hátralévő részében még hármat vágott José Mourinho alakulata, azt pedig sosem tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha nincs ez a kis közjáték…

Videó – Marshall elbohóckodta a Cardiff előnyét


Chelsea vs Cardiff 1:1 Eden Hazard by footballdaily1

Ha tovább barangolunk a futballpályákon, akkor elkerülhetetlen, hogy megemlítsük Ibrahimovic álomgólját. A svéd klasszis két védő közül kibújva sarkalt a jobb felsőbe a PSG Bastia elleni találkozóján. További kommentár talán nem is szükséges, a felvétel magáért beszél.

Videó – Minden idők egyik legszebb gólja

Két szinte ugyanolyan gólt is láthattak azok a futballrajongók, akik figyelemmel követték a spanyol illetve az angol bajnokság eseményeit. Di Maria, a Real Madrid kiválósága a Malaga ellen szerzett gólt, míg Townsend, a Tottenham tehetsége az Aston Villa kapuját vette be. Nos, első hallásra semmi érdekes nincs a dologban, viszont ha jobban megfigyeljük a gólokat, elképesztő hasonlóságokat vélhetünk felfedezni.

Videó – Di Maria szombaton volt eredményes

Videó – Townsend csapata első gólját lőtte vasárnap

A tengerentúlról is van ám hírünk, nem is akármilyen. Tim Cahill, a New York Red Bulls támadója az amerikai focibajnokság, az MLS történetének leggyorsabb gólját szerezte, miután mindössze hét másodperccel a kezdő sípszót követően a bal felsőbe durrantott.

Videó – Elaludt a vendég védelem

Ajánlott videó

Olvasói sztorik