Sport

Phil Hellmuth elképesztő rekordot állított fel

kártya póker (póker)
kártya póker (póker)

A 13-szoros világbajnok amerikai Phil Hellmuth megszerezte 100. fizetős helyét is a WSOP-k történetében a párizsi pókervébén.

Phil Hellmuthból százados lett, a történelemben ő érte el először ugyanis a száz World Series of Poker fizetős helyezést – írja a Poker.hu.

A „Poker Brat” becenévre hallgató amerikai Phil Hellmuth történelmi tettet hajtott végre a párizsi póker világbajnokságon, azaz a World Series of Poker Europe-on. Pénzbe ért a 2200 eurós No Limit Hold’em tornán, ami magában még nem akkora nagy tett, ha viszont azt vesszük figyelembe, hogy ez volt a századik WSOP fizetős helyezése, akkor azt kell, hogy mondjuk, le a kalappal.

A póker történelmében ő az első, aki három számjegyű WSOP ITM-mel (In The Money) rendelkezhet innentől. Az őt követő Erik Seidel „csupán” 81 ilyen címmel büszkélkedhet. Hellmuth egyébként az elsőt 25 éve szerezte, akkor egy 1 500 dolláros Seven Card Stud Hi-Lo tornán végzett az ötödik helyen, ami beindította a rendkívül sikeres pályafutását.

Egy másik rekordot is ő tart, a 13 világbajnoki címével ugyanis egyedülálló e tekintetben. Tíz WSOP karkötővel követi őt két másik legenda, Doyle Brunson és Johnny Chan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik