Sport

Két magyar ezüst a harcművészetek világjátékán

kendo (kendo)
kendo (kendo)

Remekelt a magyar csapat a szentpétervári World Combat Games-en, hisz Dubi Sándor kendóban, Nyilasy Péter pedig botvívásban lett ezüstérmes.

Dubi Sándor egyedüli európaiként állhatott a dobogón, miután az aranyat Lee Kangho szerezte meg, míg a két bronzérmes két japán kiválóság lett Shime Hitoshi és Shikano Mitsunar személyében.

A játékok negyedik versenynapján Dubi Sándor brazil, brit és japán ellenfeleket legyőzve jutott a fináléba, ahol végül alulmaradt Lee Kanghóval szemben.

Második helyen zárt Dubi Sándor
Fotó: Nem Olimpiai Sportágak Sajtószolgálata

A magyar küldöttségből korábban Nyilasy Péter lett ezüstérmes francia botvívásban. Az Európa-bajnoki bronzérmes magyar sportoló a negyeddöntőben madagaszkári, az elődöntőben pedig kanadai ellenfelet győzött le. A döntőben kikapott a vb- és Eb-győztes francia Latt Benjamin Laurent Olivier-től.

Szentpéterváron eddig 29 ország szerzett érmet. Magyarország négy nap után a 17. helyen áll az éremtáblázaton a két ezüsttel. Az élen a házigazda oroszok vannak 9 arannyal, 3 ezüsttel és 9 bronzzal. A második Japán, megelőzve Franciaországot.

A szombatig tartó eseményen 20 sportoló képviseli a magyar színeket, köztük az olimpiai bajnok kardvívó Szilágyi Áron, illetve a párbajtőröző Szász Emese és Boczkó Gábor. A 2010-es első világjátékokon egy arany-, három ezüst- és három bronzérmet szereztek a magyarok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik