Sport

Lazsálva is könnyen nyertek a győri lányok

győri audi eto kc (győri audi eto kc, )
győri audi eto kc (győri audi eto kc, )

Az ETO komoly lépést tett a csoportgyőzelem felé, hiszen háromból három meccset nyertek Görbiczék.

Féltávnál remekül állnak a győriek, hiszen eddig minden riválisuk hullajtott pontokat, így négy ponttal, vagyis két győzelemmel vezetik az A csoportot.

A német Thüringer viszont szerette volna ezt a siker megakadályozni, de esélyük sem volt hazai pályán, bármennyire is azt mutatja a számszerű végeredmény, hogy közel jártak a Győrhöz.


Löke remekül játszott
Fotó: MTI

Ugyanis az ETO a szünetre már nyolccal meglépett, köszönhetően a remek támadásoknak és Lunde védéseinek. A folytatásban aztán a különbség csak duzzadt, így a zöld-fehérek már 16 találattal is vezettek.

Ambros Martin ezért lehozta minden kezdőjét. Ez viszont megzavarta az ETO-t, ugyanis az utolsó 15 percben mindössze két gólt pakoltak az eredményjelzőre, míg a hazaiak 11-et.  Persze ekkor már mindegy volt, ezért is pihentette legjobbjait a spanyol mester.

Végül 32-24-re nyert a Győri Audi ETO. A következő körben Görbiczék hazai pályán fogadják a Thüringert.

Eredmény – női kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 3. forduló

Thüringer HC – Győri Audi ETO 24-32 (12-20)

2. FÉLIDŐ

56-60. PERC: Tízre zárkóznak a németek, Barbosa révén pedig már csak minusz 9 (23-32). Ana Gros használta ki a gyenge győri védekezést (24-32). Bravó! Sirián Szederke háttal, csavarva küldte a labdát a kapuba! Luzumova pedig kínaiból talál be (25-33). Ez a vége, nyolc góllal nyert a Győr.

51-55. PERC: Ana Gros megint, de tegyük hozzá, emberhátrányban játszik a Győr. Gros ötödik góljával már 19-31. Soós végre betalált, hosszú idő után újra magyar gól (19-32). Frey hetese is bent van és Barbosa sem tétlenkedik (21-32).

46-50. PERC: Barbosa, majd Kovacsics, Soós, majd Gros volt eredményes: két-két gól mindkét oldalon (15-31). Gros ezt nagyon bezúdította, majd gyorsan Snelder is betalált. A győrieknél már senki sincs a pályán a kezdőből (17-31).

41-45. PERC: Orbán kapott remek labdát Amorimtól. A Thüringer védői nem tudják követni az akciókat. Ki is kérték utolsó idejüket (13-28). Szepesi tette be középre a labdát Lökének, aki könnyedén talált a kapuba (13-29). Közben Herr váltotta a kapuban Lundét.

36-40. PERC: Megint Görbicz, hetesből, kétszer is (12-25). Barbosa szakította meg a hazai góltalanságot, majd Bulatovic és Görbicz növeli a különbséget (13-27).

31-35. PERC: Megy a meccs, Amorim rögtön góllal kezdett (12-21). A németek kihagytak egy hetest, majd Görbicz viszont bevágott egyet (12-22). Szepesi Ivett a sarokból vágta be. A németek nem tudnak mit kezdeni a győri támadásokkal.

Nyolc góllal vezet a Győr idegenben, így szinte már zsebben a meccs. Várjuk a folytatást.

1. FÉLIDŐ

26-30. PERC: Mindkét oldalon született egy-egy találat, így a különbség nem változott (11-19). Majd Snelder és Görbicz is ünnepelhetett (12-20). A félidő időn túli szabaddobással végződött.

21-25. PERC: Wohlbold szerezte a németek következő találatát, Bulatovic pedig a Győrét (8-17). Amorimot kiszórták két percre, Luzumova ezt meg is büntette, majd Frey hetese is a győri kapuban landolt. Szerencsére Bulatovic is eredményes volt (10-18).

16-20. PERC: Görbicz, majd Bulatovic, nagyon szépen játszik a Győr (6-14). Erre Frey felelt, őrült rohanás a meccsen. Megvan az első szélső gól a Győrnek, Szepesié az érdem (7-15). Orbán góljával már 9 van közte, remekel az ETO (7-16).

11-15. PERC: Görbicz ismét büntetőből eredményes, majd Amorim is góllal jelentkezett (5-11). Löke ellen nincs ellenszere a Thüringernek, megint hetest érően szerelték. Görbicz büntetett is (5-12). Snelder beállóból eredményes (6-12).

6-10. PERC: Lökét megint szabálytalanul vitték le a földre, így Görbicz bevágta második hetesét is (1-5). Bulatovic megint betalált, nagyon megy neki. A németek is hetest kaptak, Frey értékesítette is (2-6). Majd még egyet berámolt a magyar kapuba (3-7). Egy gól itt, egy ott (4-8). Althausé az utolsó szó ebben az ötpercben, zárkózik a Thöringer (5-8).

1-5. PERC: Elkezdődött a találkozó. Lökéé az első helyzet, rögtön hetest kapott a Győr. A büntetőt Görbicz bevágta, majd eladták a hazaiak a labdát, így egy perc játék után 2-0 a Győrnek. Bulatovic szép találatával már három volt közte. Lunde ziccerben nagyot hárított, az ellentámadásból Bulatovic pedig talpról, laposan eresztett el egy jó lövést, időt is kértek a hazaiak (0-4). Frey révén megvan a németek első gólja.

Már a csapatok bemutatása zajlik, hamarosan kezdünk.

Előzetes: Remekül kezdte az idei sorozatot az ETO, hiszen Görbiczék előbb az osztrák Hypo NÖ-t, majd a Nagybányát is könnyedén verték.

Így ha most a német Thüringer HC-t is legyőzik Nordhausenben, akkor három fordulót követően már nyeregben érezhetik magukat a lányok. A németek egyébként két forduló alatt két pontot gyűjtöttek, ami a második helyre elég: először a Baia Marét verték, majd kikaptak a Hypo otthonában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik