Sport

Elkapta a fonalat a Fehérvár

jégkorong (oroszország, usa, jégkorong)
jégkorong (oroszország, usa, jégkorong)

A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata rávezetésekkel nyert 4-3-ra a Bozen vendégeként az osztrák bázisú bajnokságban.

A székesfehérvári hokicsapat ebben a szezonban eddig kétszer találkozott a ligaújonc, ám ennek ellenére listavezető HC Bolzanóval (vagy Bozennel, vagy Süd-Tirollal – kinek hogy tetszik), amelytől hazai jégen 6-3-ra, idegenben pedig 5-2-re kapott ki korábban. Ezúttal ismét Olaszországban vendégeskedtek a Fehérvári Ördögök, az első harmadban pedig kiegyenlített meccset vívtak a házigazdával.

A második felvonásban is fej fej mellett haladtak a csapatok, igaz mind a két oldalon esett ké-két gól, a magyar csapat találatait Adam Naglich és Colton Yellow Horn jegyezték. A 43. percben vezetett először a Volán, Andrew Sarauer ráadásul emberhátrányból volt eredményes, de Kim Strömberg válaszolni tudott erre. Miután lepergett a rendes játékidő, majd a hosszabbítás sem hozta meg a döntést, jöhettek a rávezetések, melynek végén Ladislav Sikorcin neve mellé vésték be a győztes büntetőt.

A Sapa Fehérvár kiváló formában van: a Klagenfurt, a Linz és a Villach után zsinórban negyedik sikerét aratta az együttes, amely ráadásul a bajnokság meghatározó csapatait fektette két vállra.

Eredmény – EBEL, alapszakasz

HC Bozen (olasz) – Sapa Fehérvár AV19 3-4 (0-0, 2-2, 1-1, 0-0, 0-1) – rávezetésekkel
Gólszerzők: Insam (28.), Zisser (36.), Strömberg (48.), illetve Naglich (34.), Yellow Horn (37.), Sarauer (43.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik