Sport

Gerincműtét után olimpiára készül

Bjoern Einar Romoeren (síugrás, bjoern einar romoeren, )
Bjoern Einar Romoeren (síugrás, bjoern einar romoeren, )

2012 októberében műtötték a norvégok korábbi rekorderét, Bjoern Einar Romoerent, aki még 2005-ben ugrotta 239m-es egykori világcsúcsát a planicai óriássáncon, Szlovéniában. Később azonban több sikertelen szezon után már a végleges visszavonulást fontolgatta, majd hátfájdalmai is egyre erősebbek lettek, így a műtét mellett döntött.

Tavasszal újult erővel vágott neki a felkészülésnek, múlt hétvégén pedig először láthatta őt ugrani a nagyközönség a Trondheimben rendezett norvég bajnokságon. „Eltartott egy darabig a felépülésem, de türelmesnek kellett lennem. Nagyon jó érzés, hogy ismét versenyen indulhatta” – nyilatkozta Bjoern Einar Romoeren a hétvégi megmérettetés után.

 

 

A norvég válogatott edzője, Alexander Stöckl szerint biztató a formája, és nem tartja lehetetlennek az olimpiai csapatba kerülést. „Nagyon jó volt megint látni ugrani, és végre úgy tűnik, rendben van. De vigyáznia kell, amíg eléri csúcsformáját. Lépésről lépésre kell haladnia, de láthatóan jól alakul a felkészülése.” – értékelte Romoeren nagysáncon elért 5. helyezését a szakember.

A versenyt az összetett világkupa tavalyi harmadik helyezettje, Anders Bardal nyerte, a dobogó második és harmadik fokán az előző szezont egy esés utáni sérülés miatt kihagyni kényszerülő Tom Hilde és egy fiatal tehetség, Ole Marius Ingvaldsen osztozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik