Sport

Ellenőrzik majd az állami edzőket

szabó bence (szabó bence)
szabó bence (szabó bence)

A Magyar Olimpiai Bizottság hétfői tájékoztatóján egy támogatói szerződés meghosszabbítása mellett szó volt a kiemelt edzői programról is.

Az ötödik olimpiai ciklusban is kiemelt támogatója lesz a Magyar Olimpiai Bizottságnak a Béres Gyógyszergyár. Az erről szóló megállapodást Borkai Zsolt, a MOB elnöke és dr. Béres József, a cég vezérigazgatója írta alá.

Hogy mi foglaltatik a szerződésben? A készpénzes támogatás mellett az olimpikonok vitaminokat és táplálék-kiegészítőket kapnak a felkészülés során – a MOB orvosi bizottsága és a WADA által ellenőrzött termékeket, természetesen. A megállapodás 2017. június 30-ig szól.


Szabó Bence, a MOB főtitkára
Fotó: mob.hu

Szó esett a tájékoztatón a kiemelt edzői programról is. Szabó Bence, a MOB főtitkára elmondta, 154 edzővel írták alá a szerződéseket és már az első havi bért is elutalták nekik. Arra ösztönzik majd ezeket a szakembereket, hogy minőségi edzéseket tartsanak, képezzék magukat, edzésterveket készítsenek. Ellenőrizni is fogja a MOB, hogy a munka megfelelően folyjon az edzők részéről.

Szabó Bence közölte, hogy munkatársakat is vesznek majd fel, akik a sportigazgatósággal felügyelik majd az állami edzők tevékenységét. „E-mailben voltak már pengeváltások ebben a kérdésben” – mondta Szabó, de szerinte az állami pénzek elköltéséért megfelelően kell felelnie a MOB-nak.

116 nap múlva kezdődik a Szocsi Olimpia. Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója elmondta, minimum 12 fővel képviseltetjük magunkat, de az is lehet, hogy 20-21 sportolónk ott lehet az orosz városban. A nagy remények a rövidpályás gyorskorcsolyázókhoz kötődnek, de szép eredményt érhet el az alpesi síző Miklós Edit is.

Elképzelhető, hogy Pulai Imre szánkózásban és Gyarmati Anna snowboardban kijut az olimpiára, mindkét sportágban újoncok lennénk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik