Sport

Robin Ylitalo a londoni főverseny bajnoka

poker(1)(960x640)(1).jpg (póker, )
poker(1)(960x640)(1).jpg (póker, )

A svéd Robin Ylitalo impozáns játékkal szerezte meg az EPT London főverseny bajnoki címét, a győzelem 561 ezer fontot hozott neki a konyhára.

Már csak a finálé maradt hátra az EPT London főversenyéről, amelyen nyolc mindenre elszánt játékos küzdhetett meg a bajnoki trófeáért. A győzelmet végül a svéd Robin Ylitalo szerezte meg, aki meggyőző játékkal hódította el a hatalmas fődíjat – írja a Poker.hu.

Az ausztrál Jeff Rossiter kezdhette meg az élről az European Poker Tour London 5 250 fontos Main Eventjének nyolcfős döntőjét. A rendkívül tapasztalt játékos abszolút favoritnak számított, de a kártya nem mindig a legjobbak győzelmét helyezi kilátásba. Főleg nem akkor, ha ellenfélként hét szintén remek játékos száll harcba a győzelemért.

Elsőként a hazai Kully Sidhu, majd a norvég Jan Olav Sjavik távozott. Ezután a szlovák Stefan Vagnert hatodik helyen kiejtő Robin Ylitalo átvette a vezetést a versenyben. Némi meglepetésre az ötödik pozíciót Rossiter szerezte meg, aki nem tudta tehát kihasználni jó pozícióját, csalódást keltő szereplése ellenére 150 ezer fontot tehetett zsebre.

A negyedik Ludovich Geilich lett, majd a dobogó alsó fokára a hazai Leo McClean állhatott fel, aki mindössze 100 fontot fektetett be a versenybe, amiből 250 ezer fontot csinált.

Az ő sikertörténete mellett kimagaslik a svéd Ylitaloé, aki a párbajban a görög Georgios Karakoulisszal találkozott. Az idős déli játékos nem bírt el a fiatalos északival, végül az utolsó partiban Ylitalo A-K lapokkal felülmúlta Karakoulis A-6 lapjait a 2-5-5-8-J közös boardon, így megszerezte az 561 ezer fontot érő győzelmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik