Sport

Hosszú Moszkvában is tarol

hosszú katinka (hosszú katinka, )
hosszú katinka (hosszú katinka, )

A rövidpályás úszó-Világkupa moszkvai állomásán Hosszú Katinka 200 méter vegyesen nem talált legyőzőre. Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen nyert.

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) Facebook-oldala szerint Hosszú Katinka Moszkvában 2:06.86-os időt repesztett, amely ugyan elmarad a szédületes világrekordjától, ám az orosz fővárosban így is elegendő volt az aranyéremhez.

Itt nézhető meg Hosszú aranyat érő úszása.

Ahogy azt a bajai úszónő esetében már megszokhattuk, nem ez volt az egyetlen szám, amelynél rajtkőre állt: 200 méter gyorson a második lett 1:54.15-el – Verrasztó Evelyn a 8. lett ebben a versenyben, győzött a svéd Sarah Sjöström.

Hosszú 800 méter gyorson is második lett, Verrasztó pedig a hatodik. A bajai úszónő harmadik helyet szerzett – 100 m pillangón 57.67 másodperccel -, majd ezüstérmes lett 50 m háton, magyar csúcsánál 42 századdal gyengébb, 27.46 másodperces idővel. Nála itt csak a szám tavalyelőtti junior-világbajnoka, az ukrán Darina Zevina volt gyorsabb.

Befejezésképpen pedig a 200 m hát döntőjében igazolta sokoldalúságát, egyszersmind rendkívüli állóképességét is, amikor – gyakorlatilag nonstop, kétórás versenyprogramot teljesítve – a harmadik helyet szerezte meg 2:07.21 perccel. Hosszú Katinka összességében hat érmet szerzett szombaton.

Ami a fiúkat illeti, Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen nem talált legyőzőre, 4:06.22 alatt teljesítette a távot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik